Εσάς σας αρέσει να δουλεύετε όσο αρέσει στον Γ. Κουμουτσάκο;
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εσάς σας αρέσει να δουλεύετε όσο αρέσει στον Γ. Κουμουτσάκο;

SHARE THIS

«Εμείς, ως κοινωνία, μας αρέσει να δουλεύουμε έτσι κι αλλιώς γιατί είναι ωραίο, είναι μέρος της ζωής μας. Και γι’ αυτό το 67 υπάρχει...».

Κι ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα για την αντίληψη της ΝΔ για την εργασία όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους (!), τελικά οι εκπρόσωποι της κυβερνώσας παράταξης δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Τελευταίο «κρούσμα» αυτής της διαφορετικές αντίληψης για την εργασία, ήταν η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, που σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Γαλλία για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, δήλωσε ότι «Εμείς, ως κοινωνία, μας αρέσει να δουλεύουμε έτσι κι αλλιώς γιατί είναι ωραίο, είναι μέρος της ζωής μας. Και γι’ αυτό το 67 υπάρχει…».

Ελπίζουμε να μην απογοητευτεί ο Γ. Κουμουτσάκος όταν μάθει ότι δεν αρέσει σε όλους μας να δουλεύουμε για ψίχουλα -αφού πρώτα τελειώνει ο μισθός και μετά ο μήνας-, και υπό συνθήκες εργασιακής επισφάλειας και εκμετάλλευσης, ενώ βλέπουμε εργάτες να πεθαίνουν στη μάχη με το μεροκάματο.

Ίσως βέβαια να πέσει κι από τα σύννεφα καθώς το κυβερνών κόμμα δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει την ταξική του μεροληψία υπέρ των εργοδοτών, αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζομένους, καθώς τα εργατικά δυστυχήματα μαρτυρούν ότι το κράτος δεν κάνει επαρκείς ελέγχους σε χώρους εργασίας ούτε μεριμνά για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ίσως φταίει που έχουμε διαφορετικά εργασιακά βιώματα με τον Γ. Κουμουτσάκο και πιθανότατα με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, πάντως οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 επειδή τους αρέσει η δουλειά τους. Βγαίνουν γιατί κάποιοι άλλοι αποφάσισαν ότι θα πρέπει να δουλέψουν ακόμη περισσότερο. Κάποιοι που δεν θα πάρουν την ίδια σύνταξη με τους εργαζόμενους για τους οποίους αποφάσισαν.

Και τέλος, μην ξεχνάμε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις συνταξιούχων που αναγκάζονται να δουλέψουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Όχι γιατί τους αρέσει η δουλειά, αλλά γιατί πρέπει να φάνε, να πάρουν φάρμακα, να ζήσουν….

Exit mobile version