ΕΣΥ: Χωρίς κλιματισμό η χειρουργική Ρεθύμνου – Με ανεμιστήρες και βεντάλιες οι ασθενείς
RETHYMNOHOSPITAL.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΥ: Χωρίς κλιματισμό η χειρουργική Ρεθύμνου – Με ανεμιστήρες και βεντάλιες οι ασθενείς

SHARE THIS

Με ανεμιστήρες χειρός και βεντάλιες προσπαθούν να δροσιστούν οι ασθενείς.

Δραματικές συνθήκες εξαιτίας της διάλυσης και της απαξίωσης των δομών του ΕΣΥ φαίνεται να βιώνουν ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, εν μέσω του πολυήμερου καύσωνα, ο κλιματισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου όπου στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές φαίνεται να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, κάνοντας τις συνθήκες νοσηλείας και εργασίας εφιαλτικές.

Η αφόρητη αυτή κατάσταση φαίνεται να επικρατεί εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr υπήρξε τουλάχιστον ένα περιστατικό ασθενούς ο οποίος ένιωσε έντονη αδιαθεσία που φέρεται να αποδίδεται στην αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η καταγγελία

Συγγενής ασθενούς καταγγέλλει την τριτοκοσμική κατάσταση στο νοσοκομειακό ίδρυμα, τονίζοντας ότι η μόνη λύση στην αποπνικτική ζέστη είναι οι ανεμιστήρες χειρός, οι βεντάλιες και… τα περιοδικά.

Όπως περιγράφει συγγενής ασθενούς στην ΚΡΗΤΗ TV, όταν η ίδια μετέβη στην χειρουργική κλινική, έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο κλιματισμός δεν λειτουργεί για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, που, σε συνδυασμό με το κύμα καύσωνα, δημιουργεί αφόρητες συνθήκες νοσηλείας.

Exit mobile version