Ετοιμάζουν δικογραφία για τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Ετοιμάζουν δικογραφία για τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια

SHARE THIS

Δικογραφία για το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται από την Αστυνομία με κατηγορίες για συναθροίσεις και δημόσια υγεία.

Δικογραφία σχηματίζεται για την πραγματοποίηση φοιτητικών συλλαλητηρίων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών, ενώ βρισκόταν σε ισχύ η φωτογραφική απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία, δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση 100 ατόμων. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα. Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Προπύλαια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μαζική συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη θέσπιση σώματος Αστυνομίας για τα πανεπιστήμια αλλά και την θέσπιση χρονικού ορίου για τη φοίτηση. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν να ξανανοίξουν οι σχολές τους με τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Exit mobile version