Eurostat: Τελευταία πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην απασχόληση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Τελευταία πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην απασχόληση

SHARE THIS

Ουραγός πανευρωπαϊκά στην απασχόληση ατόμων ηλικίας 20-64 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Δραματική είναι η αδυναμία απασχόλησης που καταγράφει η χώρα μας, η οποία κατακτά την τελευταία θέση της κατάταξης της Eurostat στην απασχόληση ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 20-64 ετών.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο αφήνοντας πλήρως εκτεθειμένους τους εργαζομένους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αναφορικά με την απασχόληση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα μόλις 6 στους 10 ηλικίας 20 ως 64 ετών εργάζονταν το 2020 εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στην απασχόληση,

Το αντίστοιχο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ για άτομα 20-64 ετών υποχώρησε στο 72,4%, ωστόσο η χώρα μας είναι η χώρα που καταγράφει την μεγαλύτερη αδυναμία απασχόλησης για τις ηλικίες 20-64, αφού μόλις το 61,1% απασχολούνται.

Exit mobile version