Ευαγγελισμός: Η ΕΛΑΣ «συνοδεύει» τους απεργούς υγειονομικούς
FACEBOOK ARGYRI EROTOKRITOU
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγελισμός: Η ΕΛΑΣ «συνοδεύει» τους απεργούς υγειονομικούς

SHARE THIS

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συνεχίζεται για να μην μετακινηθεί η ιατρός Α. Ερωτοκρίτου.

Συνεχίζονται οι μάχιμες κινητοποιήσεις των υγειονομικών που αντιδρούν στην εκδικητική μετακίνηση της συναδέλφου τους, Αργυρή Ερωτοκρίτου λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Η διήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συνεχίζεται με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ για να μην μετακινηθεί η ιατρός Α. Ερωτοκρίτου.

Και σήμερα όπως και χθες, υπήρξε και παρουσία στης Αστυνομίας, αφού όπως καταγγέλλει η διωκόμενη γιατρός «η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στον Ευαγγελισμό “συνοδεύει” τους απεργούς υγειονομικούς».

«Μετά και τη σημερινή μαζική στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό ανεβήκαμε για παρέμβαση στη διοίκηση. Η ΕΛΑΣ μπήκε μέσα στο νοσοκομείο παρακαλώ και οι πόρτες της διοίκησης ήταν κλειδωμένες με τους διοικητές να είναι άφαντοι».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε συνθήκες που τα δημόσια νοσοκομεία είναι πιο αναγκαία από ποτέ και χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησής τους, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξαπολύει κύμα διώξεων σε συνδικαλιστές που αντιδρούν στις επιθέσεις της.

Στις 13 Μάρτη του 2023, μία μέρα μετά την πρόσληψη της Παθολόγου Αργυρής Ερωτοκρίτου στον Ευαγγελισμό ως μόνιμης επιμελήτριας Β, η διοίκηση του νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες» ανάγκες.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, αυτή η ενέργεια της διοίκησης, συνιστά συνδικαλιστική δίωξη στο πρόσωπο της συναδέλφου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του σωματείου εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς».

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου στις 12/10/2022 κρατούσε την ντουντούκα στα εγκαίνια των ΤΕΠ του ΓΝΑ Γεννηματά παρουσία του υπουργού και της υφυπουργού Υγείας. Ήταν αυτή που εισέπραξε την απειλή Πλεύρη από το μικρόφωνο «εσείς με τη ντουντούκα δε χωράτε στο δρόμο μας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής.

Το υπουργείο έστειλε την αστυνομία και χθες 

Την Τετάρτη 22/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, με την ΟΕΝΓΕ να καταγγέλλει την παρουσία αστυνομίας, αναφέροντας πως: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλεστον “Ευαγγελισμό” αστυνομική δύναμη να “πατάξει” τους υγειονομικούς του ίδιου του “Ευαγγελισμού” και άλλων νοσοκομείων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στη γιατρό Α. Ερωτοκρίτου.

Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να “πατάξουν” τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.

Ο διοικητής του “Ευαγγελισμού” δήλωσε “απών” από το νοσοκομείο, για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων.

Με την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων η αστυνομική δύναμη τελικά οπισθοχώρησε και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν τελικά στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας».

Exit mobile version