Έβγαζαν κέρδος μέσα από την κακοποίηση των ζώων: Απάτη με πωλήσεις άρρωστων κουταβιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβγαζαν κέρδος μέσα από την κακοποίηση των ζώων: Απάτη με πωλήσεις άρρωστων κουταβιών

SHARE THIS

Άλλη μία περίπτωση που αποδεικνύει γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε ζώα, αλλά να υιοθετούμε αδέσποτα που χρειάζονται φροντίδα.

Να αποκομίσουν κέρδος μέσα από την κακοποίηση ζώων και τη μαύρη αγορά σκύλων θέλησαν δύο άνδρες ηλικίας 62 και 49 ετών, οι οποίοι αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο για πώληση κουταβιών, τα οποία ήταν άρρωστα.

Μάλιστα, λίγο καιρό αφότου οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν τα κατοικίδια, τα ζώα κατέληξαν, λόγω ασθενειών που έφεραν κατά την αγορά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την υπόθεση.

Οι έντεκα φιλόζωοι που επέλεξαν να αγοράσουν τα κουτάβια από την εταιρεία, μέσω αγγελιών που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, κατέβαλλαν 5.700 ευρώ για την αγορά, τη μεταφορά και τη θεραπευτική αγωγή των κουταβιών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 62 και 49 ετών, για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ο 62χρονος είναι διαχειριστής της εταιρείας και κάτοχος των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ ο 49χρονος είναι ο συνδρομητής των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αγοραπωλησία.

Exit mobile version