Ευρωβαρόμετρο: Ελλάδα η χώρα της διαφθοράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Ελλάδα η χώρα της διαφθοράς

SHARE THIS

Το 97% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησε ότι θεωρεί ευρέως διαδεδομένη τη διαφθορά

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου όσον αφορά το πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα μας καθώς από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι το 97% των Ελλήνων θεωρεί ότι ζει σε μια χώρα που η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη.

Το ποσοστό που, σχεδόν, αγγίζει το 100% έχει μεγάλη διαφορά καθώς σε επίπεδο ΕΕ, το 70% των πολιτών που ρωτήθηκαν θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στο κράτος μέλος τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία όλα και περισσότεροι είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη.

Η διαφθορά μέρος της επιχειρηματικής κουλτούρας

Ειδικότερα, το 64% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη, ενώ αντίθετα το 27% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει κάποιος ένα δώρο ή να κάνει μια χάρη (26%) για να πάρει κάτι από μια δημόσια διοίκηση ή μια δημόσια υπηρεσία, ενώ το 16% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει χρήματα για αυτόν τον λόγο. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι το 60% πιστεύει ότι η διαφθορά είναι μέρος της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα τους, ενώ το 57% συμφωνεί ότι στη χώρα τους ο μόνος τρόπος για να πετύχουν στις επιχειρήσεις είναι να έχουν πολιτικές διασυνδέσεις.

Exit mobile version