Εύβοια: Διαδοχικοί σεισμοί – Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων
EVIMA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Διαδοχικοί σεισμοί – Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων

SHARE THIS

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον σεισμό που σημειώθηκε στην Εύβοια, κι ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική, ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Κατζούρης σημείωσε πως το επίκεντρο ήταν 12χλμ από το Μαντούδι σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κουνιόμασταν πάνω κάτω». «Τα σχολεία είναι έξω όλα, ο κόσμος στους δρόμους», πρόσθεσε.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 14,2 χιλιομέτρων και το επίκεντρο ήταν 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου στην Εύβοια, αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 8:33 σημειώθηκε νέος σεισμός στην Εύβοια. Αυτή τη φορά ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 12,2 χλμ. και το επίκεντρο ήταν 11 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Λιμνιώνα.


Υπήρξαν επίσης 2 μετασεισμοί ισχύος 3 και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα ο πρώτος και 14,2 ο δεύτερος. Στη συνέχεια καταγράφηκαν μικρότερης εμβέλειας μετασεισμοί της τάξης των 2,6 , 2,1, 2.2 και 2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ.

Στο μεταξύ σχετικά με τους μετασεισμούς ο Άκης Τσελέντης εκτιμάει πως μπορεί να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιος μεγέθους 4 – 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η έως τώρα ακολουθία φαίνεται προς το παρόν φυσιολογική αλλά θα μας δώσει μετασεισμους της τάξης του 4-4,5 για αυτό απαιτείται προσοχή. Μακριά από απότομα πρανή λόγω μεγάλου κινδύνου κατολισθήσεων».

Exit mobile version