“Έχασα το παιδί μου λόγω των χτυπημάτων και των απειλών” – Σοκάρει θύμα ενδοοικογενειακής βίας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έχασα το παιδί μου λόγω των χτυπημάτων και των απειλών” – Σοκάρει θύμα ενδοοικογενειακής βίας

SHARE THIS

Η αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες από τα θύματα.

Μια από αυτές τις μαρτυρίες, μέσα από συνέντευξή της στο κανάλι MEGA, αφηγείται τον εφιάλτη που ζούσε μέσα στη σχέση της με τον βίαιο σύντροφό της. “Ήμουν σε σχέση περίπου έξι μήνες και ήμουν εγκύος. Η αρχή ήταν ονειρεμένη, αλλά σταδιακά άρχισαν οι απειλές και η βία”, εξομολογείται. “Αναρωτιόμουν αν θα έπρεπε να κρατήσω το παιδί ή όχι. Οι πιέσεις αυτές με εκθέτουν σε σωματικό και ψυχολογικό κίνδυνο”, συνεχίζει.

Τα λόγια της αναδεικνύουν την απόλυτη εξουσία που ασκείται επί των θυμάτων. “Έχασα το παιδί μου λόγω των χτυπημάτων και των απειλών”, αναφέρει με συγκίνηση.

Παράλληλα, αποκαλύπτει την αδυναμία του νομικού συστήματος να την προστατεύσει. “Μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι νομικά γιατί δεν υπήρχε αξιωματικός στο σημείο που με χτύπησε”, διηγείται με πικρία.

Η αντίδραση της κοινωνίας είναι κρίσιμη. “Χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να μιλήσουν και να αντισταθούν σε κάθε μορφή καταπίεσης”, καταλήγει, αποστέλλοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας προς τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια δύσκολα.

Exit mobile version