«Εξοργισμένη» η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εξοργισμένη» η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

SHARE THIS

Η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών) πήρε θέση ενάντια στην αποφυλάκιση Λιγνάδη και δήλωσε τη συμπαράστασή της στους Έλληνες Ηθοποιούς

Σφοδρές παρεμβάσεις και αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη και κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις γεμίζουν από κόσμο που εκφράζει την οργή του υψώνοντας πανό που γράφει «Βιαστής είναι» ενώ διαβάζεται και το κείμενο διαμαρτυρίας του ΣΕΗ.

Εξοργισμένη δηλώνει και η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών) με την απόφαση δικαστηρίου να αποφυλακίσει τον καταδικασμένο (σ.σ. πρωτόδικα) για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη. Με ανάρτησή της μάλιστα δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στους ηθοποιούς στην Ελλάδα, στον ΣΕΗ και στον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η FIA είναι εξοργισμένη με την απόφαση δικαστηρίου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο (σ.σ. πρωτόδικα) βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη (πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου).

Στηρίζουμε τους ηθοποιούς της Ελλάδας στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, στηρίζουμε τα ελληνικά σωματεία και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών».

 

Exit mobile version