Φαινόμενο Smishing: “Διέρρευσε γυμνές μου φωτογραφίες και ζητούσε 1.000 ευρώ”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φαινόμενο Smishing: “Διέρρευσε γυμνές μου φωτογραφίες και ζητούσε 1.000 ευρώ”

SHARE THIS

“Ένας άνθρωπος που γνωρίζω προσωπικά μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ζητούσε τον αριθμό μου γιατί έχει κολλήσει με ένα παιχνίδι στο Facebook”

Ήταν Σάββατο βράδυ και το κινητό της Μαρίας* ξεκίνησε να χτυπάει ασταμάτητα. Καλούσαν οι φίλοι της για να την ειδοποιήσουν πως έχουν λάβει γυμνές φωτογραφίες της και πως μάλλον την έχουν χακάρει.

“Ένας άνθρωπος που γνωρίζω προσωπικά μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ζητούσε τον αριθμό μου γιατί έχει κολλήσει με ένα παιχνίδι στο Facebook” διηγείται η Μαρία*.

Όπως αποκαλύπτει η Ευτυχία Σουφλερη και το News24/7, μετά από λίγο, έφτασε στο κινητό της Μαρίας* ένα SMS με έναν παράξενο κωδικό, τον οποίο του έδωσε. Τότε, ήταν η στιγμή που χακαρίστηκε. Ακριβώς επειδή, πίσω από το προφίλ του γνωστού της, κρυβόταν ο χάκερ που όταν βρήκε προσωπικές φωτογραφίες της σε συνομιλία με πρώην σύντροφο της, ξεκίνησε να την εκβιάζει.

Η Μαρία* έπεσε θύμα smishing. Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας, εξήγησε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος, οι καταγγελίες για την οποία έχουν τριπλασιαστεί σε 1 χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

*Το πραγματικό όνομα και τα υπόλοιπα προσωπικά της στοιχεία βρίσκονται στην διάθεση του Magazine.

Exit mobile version