Φάρος Αλληλεγγύης: Δίπλα στην οικογένεια του Ζακ, η μάνα του Παύλου, της Γαρυφαλλιάς, της Ερατούς
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάρος Αλληλεγγύης: Δίπλα στην οικογένεια του Ζακ, η μάνα του Παύλου, της Γαρυφαλλιάς, της Ερατούς

SHARE THIS

Μία μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης από γονείς δολοφονημένων παιδιών, από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους τόσο βίαια κι άδικα.

Σήμερα, δεκαέξι δικασίμους από την έναρξη της δίκης για την δολοφονία του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου πριν τρεισήμισι χρόνια, ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων, δύο πολιτών και τεσσάρων αστυνομικών ενώ αναμένεται  ο Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να υποβάλει την πρόταση του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Στο πλευρό των γονιών του Ζακ στο Δικαστήριο βρίσκονται σήμερα η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Παύλου, οι μητέρες των θυμάτων γυναικοκτονιών, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Αλεξάνδρα Ψαράκου, η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη καθώς και αλληλέγγυοι που ζητούν την απονομή Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας του 33χρονου, στην κατάθεση του μίλησε για ένα έγκλημα με ρατσιστικό χαρακτήρα. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κάθε δικάσιμο έξω από την δικαστική αίθουσα , όπως θα είναι και σήμερα είναι βέβαιοι πως η αγριότητα σε βάρος του Ζακ ήταν ανάλογη με την άποψη των κατηγορουμένων για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής του.

Η διαδικασία των απολογιών που έχει ήδη ξεκινήσει ολοκληρώνεται σήμερα με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου αστυνομικού. Σε προηγούμενες δικασίμους έχουν ήδη απολογηθεί οι δύο καταστηματάρχες και οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι από τον Οκτώβριο δικάζονται για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018.


EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το κάλεσμα της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie

Μετά από τρεισήμισι χρόνια δυσανάλογα τεράστιας καθυστέρησης στην έναρξή της, έχουν προηγηθεί 15 δικάσιμοι με μια στρεβλή κατηγορία για τους αυτουργούς.

Ό???????? ????????????????????????????????????????????ί???? ????ς ό???????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????ύ????, ????????????ά ????????????????????????????ό???????? ????????????????????????????ή ????????ά????????, ???????????? ???????????? ????ό???????? ????????????????????ά???????????????????? ????????????????????????ή ????????????????????????????ί????.

Έχουν προηγηθεί 15 δικάσιμοι στις οποίες η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντιστροφή της πραγματικότητας και τη δολοφονία χαρακτήρα του θύματος, το οποίο αποκαλείται με κάθε ευκαιρία, “δράστης”, “ληστής”, “κλέφτης”.
Έχουν προηγηθεί 15 δικάσιμοι, στις οποίες η κοινωνία παρακολουθεί διεθνείς οργανώσεις να εμπαίζονται, δημοσιεύματα φασιστικών sites να εμφανίζονται ως πειστήρια, αντίγραφα γυαλικών να περιφέρονται στην αίθουσα, μάρτυρες να προσέρχονται που θα έπρεπε να είναι συγκατηγορούμενοι, μάρτυρες να χάνονται και να αναζητούνται.

Έχουν προηγηθεί δύο δικάσιμοι με τις απολογίες των κατηγορουμένων (πλην του ενός αστυνομικού που νόσησε από Covid). Σε αυτές τις απολογίες ακούσαμε του κατηγορουμένους να παραμένουν συνεπείς στις πράξεις που οδήγησαν στην σφαγή του Ζακ: ο μεσίτης ως άλλος σταυροφόρος, “έσωσε” το πλήθος από τον “εγκληματία”, εκπληρώνοντας ένα “κοινωνικό καθήκον” ΜΙΣΟΥΣ, ενώ το πρόσωπο του Ζακ “βρήκε” στις δολοφονικές κλωτσιές του. Ο κοσμηματοπώλης επικεντρώθηκε στο μόνο στοιχείο που είχε μεγαλύτερη αξία από την ζωή του Ζακ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ του. Όταν ρωτήθηκε αν θα το ξανάκανε, δεν στάθηκε ικανός να πει όχι.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν συνεπείς στην υπερασπιστική τους γραμμή, που δεν διαφοροποιείται καθόλου από εκείνη των δύο πολιτών: δεν σχολιάζουν καθόλου το τι προηγήθηκε της δικής τους παρέμβασης, και κατά τη γνώμη τους έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

Ή???????????? ????????????????ό???? ???? ώ???????? ???????? ????????????????έ???????????????? ???????? ????ί???????????????? ????????ς ????????????????????ής ????????????????????????????ί????ς, ???????????? ???????? ????????????ί???? ???????? ????????????????????????ή???????????? έ???????????? ????????????????????????????????????????ί ???????? ????????????????????????ί???????????? ????????????ά ???????? ????????ά???????????????????? ????????ς ????ί????????ς.

Η κοινωνία δεν πρέπει να παραμείνει αμέτοχη στο πολλαπλό έγκλημα που συντελέστηκε στη Γλάδστωνος.
Όσο και να προσπαθήσουν, την μνήμη μας για τον Ζακ δεν θα την πάρουν.
Θα είμαστε εκεί για να ακουστεί η φωνή του, για να ακουστεί η φωνή της Zackie, για να συνεχίσει να υπάρχει η ακαταμάχητη λαχτάρα για τη ζωή που κατάφερνε να εμφυσήσει σε όποιον/α/ο όδευε δίπλα του.
Θα είμαστε εκεί για να μην μείνει μόνη της η οικογένειά του, μετά από όσα κυνικά και απροκάλυπτα καταλόγισαν στο θύμα τους οι θύτες του, επί 15 ατελείωτες δικασίμους, τόσους μήνες τώρα.

Exit mobile version