Φυλακές Αλικαρνασσού: Τρεις κρατούμενοι με εγκαύματα διασωληνωμένοι – Τραυματίας ακόμη ένας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακές Αλικαρνασσού: Τρεις κρατούμενοι με εγκαύματα διασωληνωμένοι – Τραυματίας ακόμη ένας

SHARE THIS

Ξυλοδαρμός κρατούμενου από 2 συγκρατούμενους στις φυλακές. Ακολούθησε φωτιά, που έστειλε στο νοσοκομείο και άλλον κρατούμενο

Το σωφρονιστικό σύστημα φαίνεται να καταρρέει. Τόσο σε επίπεδο φύλαξης και ανθρώπινων συνθηκών κράτησης, όσο και ασφάλειας των κρατούμενων και των υποδομών των ελληνικών φυλακών. Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν χτες στις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να βρίσκονται στην εντατική και ένας ακόμη σοβαρά τραυματισμένος.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν επεισόδια μεγάλης έντασης στις φυλακές. Δύο αλλοδαποί κρατούμενοι επιτέθηκαν σε Έλληνα συγκρατούμενό τους και τον ξυλοκόπησαν. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά ώστε να μεταχθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, δεν πέτυχε να επαναφέρει την ηρεμία εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια εκδηλώθηκε φωτιά στο κελί όπου κρατούντο τόσο το θύμα της επίθεσης όσο και οι δράστες και ένας ακόμη κρατούμενος ελληνικής υπηκοότητας, η οποία δεν είναι σαφές εάν προήλθε από τους ίδιους, από την επέμβαση των υπαλλήλων ή από άλλη αιτία. Οι φλόγες ωστόσο ήταν τόσο δυνατές και οι καπνοί τόσο πυκνοί, ώστε οι τρεις που βρίσκονταν εντός του κελιού εκείνη την ώρα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα και να εισπνεύσουν σημαντικές ποσότητες καπνού. Και οι τρεις έχουν μεταφερθεί επίσης στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύονται στην εντατική.

Σημειώνεται ότι τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο και σημειώνονται βιαιοπραγίες μεταξύ κρατουμένων διαφόρων εθνικοτήτων.

Exit mobile version