FlyOver: Στις 16 Απριλίου στο ΣτΕ οι προσφυγές κατοίκων και συλλόγων
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FlyOver: Στις 16 Απριλίου στο ΣτΕ οι προσφυγές κατοίκων και συλλόγων

SHARE THIS

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται η απόφαση για το εάν θα συνεχιστούν τα έργα ή θα διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή της αναστολής των έργων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με προσωρινή του διαταγή ανέστειλε την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη. Η προσωρινή διαταγή έρχεται μετά τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης, οι οποίες εκδικάζονται στις 16 Απριλίου στο ΣτΕ.

Στις αιτήσεις ακύρωσης οι φορείς υπογραμμίζουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, δήλωσε ότι η διαταγή εκδόθηκε, ενόψει της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης στις 16 Απριλίου, εκτιμώντας ότι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα βγει η απόφαση για το εάν θα συνεχιστούν τα έργα ή θα διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή της αναστολής των έργων.

Exit mobile version