Φοιτητές κατά Κούγια σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΔΑΠ στην Κομοτηνή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές κατά Κούγια σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΔΑΠ στην Κομοτηνή

SHARE THIS

Παρέμβαση φοιτητών ενάντια την προγραμματισμένη εκδήλωση της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ με ομιλητή τον Αλέξη Κούγια στη Νομική Κομοτηνής.

Παρέμβαση ενάντια την προγραμματισμένη εκδήλωση της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ με ομιλητή τον Αλέξη Κούγια πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες στη νομική σχολή της Κομοτηνής.

Η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία του σχήματος ΣΕΝΤΡΑ – ΕΑΑΚ.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «όλα αυτά τα χρόνια που πάω για διαλέξεις συμβαίνουν τέτοια μικροεπεισόδια». Σχολίασε, δε, ότι «όλοι αυτοί αλλά και οι γονείς τους παλαιότερα, με αποθέωναν όταν αναλάμβανα την υπεράσπιση του Αγγελέτου Κανά».

Η ανακοίνωση του σχήματος ΣΕΝΤΡΑ – ΕΑΑΚ:

«Χθες με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον χώρο της νομικής σχολής με ομιλητή τον Κούγια πήραμε την απόφαση να μπλοκάρουμε την προγραμματισμένη εκδήλωση, καθώς ο Κούγιας και ο κάθε αντίστοιχος Κούγιας είναι ανεπιθύμητος στις σχολές μας, καθώς μέσα σε αυτές δεν χωράνε υποστηρικτές δολοφόνων, (παιδο)βιαστών και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της αστικής δικαιοσύνης η οποία προασπίζει ανοιχτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της υπόκοσμης μαφίας, κόντρα στα συμφέροντα του λαού. Όταν εμφανίστηκε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον χώρο της σχολής ξεκίνησε να μας επιτίθεται φραστικά με διάφορους χαρακτηρισμούς και στην συνέχεια στελέχη της ΔΑΠ προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκ που είχε συγκροτηθεί έξω από το αμφιθέατρο σπρώχνοντας και κωλλόντας κεφάλια σε αγωνίστες και αγωνίστριες. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν τα μπλόκ και να περάσουν στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση, στελέχη της τοπικής ΔΑΠ μαζί με μπράβους επιδόθηκαν σε συνεχείς προσπάθειες να διαλύσουν την κινητοποίηση με τραμπουκισμούς και απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε μέλη του σχήματος μας αλλά και μέλη της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ – ΕΑΑΚ.

Μετά από αμέτρητες προσπάθειες, τραμπουκισμούς και βρισιές, η ΔΑΠ αφού δεν μπόρεσε να μπει στο αμφιθέατρο αποφάσισε να μεταφερθεί σε άλλο αμφιθέατρο για να πραγματοποιήσει την εκδήλωση. Εμείς από την πλευρά μας μπαίνοντας και σε αυτό το αμφιθέατρο αποτρέψαμε την διεξαγωγή της εκδήλωσης και αναγκάσαμε ξανά την ΔΑΠ να μεταφερθεί σε άλλο αμφιθέατρο. Κατά την μεταφορά του κόσμου από το ένα αμφιθέατρο στο άλλο στελέχη της ΔΑΠ με την βοήθεια εξωσχολικών και μπράβων, για άλλη μια φορά μας έκλεισαν τον δρόμο στις σκάλες λίγο δίπλα από το αμφιθέατρο και στην συνέχεια στήθηκαν σαν πορτιέρηδες έξω από το αμφιθέατρο αποτρέποντας μας την είσοδο σε αυτό. Από την πλευρά μας νιώθουμε περήφανοι και περήφανες που κάναμε ξεκάθαρο ότι ο Κούγιας και ο κάθε εκφραστής αυτών των ρατσιστικών – σεξιστικών – ομοφοβικών απόψεων δεν είναι ευπρόσδεκτος μέσα στο πανεπιστήμιο. Με τις δυνάμεις μας καταφέραμε να σαμποτάρουμε την εκδήλωση της ΔΑΠ και να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Δεν μας τρομοκρατούν ούτε οι μπράβοι ούτε τα γαλάζια παιδιά!
Ο Κούγιας και οι εκφραστές σεξιστικών – ομοφοβικών – ρατσιστικών απόψεων δεν έχουν καμία θέση μέσα στο πανεπιστήμιο!
Η ΔΑΠ ως κυβερνητική παράταξη 4 μέρες πριν τις εκλογές επέλεξε να φέρει μπράβους μέσα στο πανεπιστήμιο για να τραμπουκίσει αγωνιστές και αγωνίστριες!
Στις 10 Μάη τους μαυρίζουμε σε όλες τις σχολές!
Στις 10 Μάη στηρίζουμε – ψηφίζουμε την ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά στα πανεπιστήμια!»

Exit mobile version