Φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ / FB
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις

SHARE THIS

«Παλεύουμε για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία που οφείλει το κράτος να προσφέρει στα παιδιά μας και την αναβάθμισή της κόντρα σε "συμβουλές" και απειλές»

Μαζική ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Χιλιάδες φοιτητές αποφασισμένοι, σχεδιάζουν τις καταλήψεις των σχολών τους αλλά και νέα συλλαλητήρια για να διεκδικήσουν «πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές».

Ταυτόχρονα, ενάντια στους σχεδιασμούς για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, έχουν ξεσπάσει κινητοποιήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα.

Συλλαλητήρια 

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια κλιμακώνουν τον αγώνα τους και βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Συγκεκριμένα, πολίτες δίνουν αύριο ραντεβού στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν προκειμένου «να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο».

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στην Θεσσαλονίκη στις 12 μ. στην Καμάρα, στη Λάρισα στις 12.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, στην Πάτρα στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί επίσης στη Ζακύνθο, στις 12.30 μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στην Κέρκυρα στις 12 μ. στο Ψυχιατρείο, στην Πρέβεζα στις 6 μ.μ. στη Θεοφάνειο, στην Ικαρία στις 12 μ. στην πλατεία Ευδήλου, στη Μυτιλήνη, στη πλατεία Σαπφούς στις 12 μ., στη Ρόδο, στις 12 μ. στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις Σέρρες, στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία.

Μαθητές: Κλειστά σχολεία και όλοι στους δρόμους

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, μπαίνουν και οι μαθητές συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις.

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ξεκαθαρίζει «κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους», την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Μαθητές δίνουν ραντεβού στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια, στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς για την υπεράσπιση των αιτημάτων τους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι

«Παλεύουμε για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία που οφείλει το κράτος να προσφέρει στα παιδιά μας και την αναβάθμισή της κόντρα σε “συμβουλές” και απειλές», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικήςπου καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο.

Σε συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, κηρύσσοντας στάσεις εργασίας (11.00 – 14.00 και επιπλέον για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου).

«Να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Ολοι στον αγώνα», δηλώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνοντας το «παρών» και στις αυριανές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 12 μ. στα Προπύλαια καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου απαιτώντας πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Exit mobile version