Folli Follie: Aποβλήθηκε η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας από τη δίκη – Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Folli Follie: Aποβλήθηκε η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας από τη δίκη – Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες

SHARE THIS

Η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας με καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι επενδυτές.

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie με τους πρώτους μάρτυρες – επενδυτές να καταθέτουν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ το δικαστήριο προχώρησε στην αποβολή της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie από τη δίκη για τους πλασματικούς ισολογισμούς της εταιρίας.

Υπέρ της αποβολής της προσωρινής διοίκησης τάχθηκε ηπλειοψηφία της υπεράσπισης μεταξύ των οποίων και της οικογένειας Κουτσολιούτσου, επικαλούμενη ότι η αποβολή είχε αποφασιστεί κατά το πρώτο πρωτόδικο δικαστήριο και έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και για αυτή τη δικαστική σύνθεση.

Αντίθετα, δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη (πολιτική αγωγή) έχουν επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες

Η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας με καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές της Folli Follie.

Ο πρώτος μάρτυρας εξήγησε ότι αν και επένδυε στο χρηματιστήριο περίπου 50 χρόνια, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Εξήγησε πως παρά τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά με τις επενδύσεις και τους ισολογισμούς , εκείνος δεν πείστηκε.

Άλλος μάρτυρας, που είχε επενδύσει σε μετοχές της εταιρείας κατέθεσε πως έχασε περίπου 40 χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Είχα 2.500 μετοχές της, τις 1.000 τις είχα αγοράσει στις αρχές Απριλίου 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μετόχοι ήταν οι ιδρυτές της.

Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Exit mobile version