Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες στα Βίλια και με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες στα Βίλια και με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

SHARE THIS

Εξαιρετικά δύσκολη κρίνεται ότι θα είναι η νύχτα στα Βίλια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα  

Δύσκολη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα Βίλια καθώς η φωτιά που ξέσπασε εκεί από το πρωί της Δευτέρας εξακολουθεί να καίει το παρθένο δάσος στο όρος Πατέρας. Την ίδια ώρα η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας δείχνει να ελέγχεται όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι επί ποδός για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ιδιαίτερη ανησυχία για τον οικισμό Συντερίνα, όπου λίγο νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια.

Στα Βίλια εκκενώθηκε ακόμα ένας οικισμός λίγο πριν τις 20:00 εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον οικισμό Βενίζα, οι κάτοικοι του οποίου κλήθηκαν να μετακινηθούν προς τα Μέγαρα. Νωρίτερα στην περιοχή εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των κατοίκων στα Βίλια σημείωσε ότι οι φλόγες ήταν στα 2 χιλιόμετρα από τα σπίτια του χωριού ενώ ο αντιπεφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στην έκτακτη ενημερωτική του ΟPEN για τις πυρκαγιές στην Αττική ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τις φλόγες να έχουν ξεπεράσει το όρος Πατέρας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς και μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούν εναέρια μέσα. Όπως μετέδωσε το Open και επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ορισμένα εναέρια μέσα κατευθύνονται από την Κερατλέα προς τα Βίλια καθώς η κατάσταση θεωρείται πιο δύσκολη.

Κερατέα: Βελτιωμένη η κατάσταση – Κίνδυνος για αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη μοιάζει η κατάσταση με την φωτιά στο μέτωπο της Κερατέας λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η οποία πριν από λίγη ώρα έμοιαζε ανεξέλεγκτη. Ωστόσο, σε καμία περίπτωσή οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαναπαύονται γιατί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι υπαρκτός. Στην περιοχή Συντερίνα οι φλόγες έφτασαν νωρίτερα μέχρι τα σπίτια με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τις κατοικίες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, από νωρίς ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλο το τόξο Μερκάτι – Συντερίνα- ‘Αγιο Κωνσταντίνο, και να κάψει αρκετά στρέμματα πευκοδάσους, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Η Αστυνομία έκλεισε κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώθηκαν και ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα. Ανησυχία όλων είναι να μη φτάσει η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, καθώς εάν γίνει κάτι τέτοιο η οικολογική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Σε κάθε περίπτωση και με το σκοτάδι να πέφτει οι αναζωπυρώσεις είναι το κύριο μέλημα των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ δεν φαίνεται να απειλούνται σπίτια.

Exit mobile version