Φωτιά στη Λέσβο: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται η Βρίσα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Λέσβο: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται η Βρίσα

SHARE THIS

Ξύπνησε πάλι ο πύρινος εφιάλτης το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λέσβο, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση της φωτιάς στη θέση Λαγκάδα.

Αντιμέτωποι με μία νέα μεγάλη φωτιά βρίσκονται οι κάτοικοι της Λέσβου, καθώς το πύρινο μέτωπο στα βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο χωριό Βρίσα αναζωπυρώθηκε, σημάνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, καίει περιοχές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες.

Εκκενώνεται ξανά η Βρίσα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/07), λίγο μετά τις 16:00, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του χωριού Βρίσας ώστε να εκκενώσουν ξανά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πυθαγόρειο της Σάμου

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (27/5), σε χαμηλή βλάστηση στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Στο σημείο, σύμφωνα με την πυροσβεστική βρέθηκαν άμεσα 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα.

Δαδιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Για έβδομη μέρα συνεχίζουν τον καταστροφικό τους έργο οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 75 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων. Όπως αναφέρει το gnomionline, υπολογίζεται πως έχουν καεί μέχρι τώρα πάνω από 20.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται από τα επίγεια για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν είναι να υπάρξει σήμερα οριοθέτηση της πυρκαγιάς, καθώς από αύριο Πέμπτη (28/7) αναμένονται άνεμοι αυξημένης έντασης.

Exit mobile version