Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες – Εκρήξεις και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες – Εκρήξεις και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

SHARE THIS

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Βαρυμπόμπη - Αυξομειώσεις της τάση του ρεύματος στην Αττική

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το μεσημέρι στην πυροσβεστική, για νέα πυρκαγιά στην Αττική. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, με τους καπνούς που υψώνονται να είναι πολύ πυκνοί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και συνολικά 35 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Μήνυμα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου  να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Το μέτωπο δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης προκαλώντας βυθίσεις τάσης που έγιναν αντιληπτές στην Αττική.

Νωρίτερα, τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) τέθηκαν εκτός κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ αλλά πλέον έχουν επανέλθει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία.

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Έκλεισε η Εθνική Οδός με απόφαση της Τροχαίας

Στο ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και σε εκείνο του Αγίου Στεφάνου έχει κλείσει η Εθνική Οδός, εξαιτίας της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, έπειτα από απόφαση της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει και η εκκένωση βιομηχανικών μονάδων της περιοχής από εργαζόμενους, έργο που έχει αναλάβει η Αστυνομία.

Exit mobile version