Φωτιά στη Βούλα: Σε ύφεση η φωτιά – «Στάχτη» σχεδόν 5.000 στρέμματα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βούλα: Σε ύφεση η φωτιά – «Στάχτη» σχεδόν 5.000 στρέμματα

SHARE THIS

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα.  

Η φωτιά στην περιοχή της Βούλας, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, φτάνοντας μέχρι και την Βάρη. παραμένει σε ύφεση,

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά οριοθετήθηκε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, ενώ επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα.

Η καταστροφή, σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αγγίζει τα 4.000-5.000 στρέμματα, ενώ κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Προειδοποιήσεις Στυλιανίδη για «σκληρό καλοκαίρι»

Το πρωί της Κυριακής (05/06) πραγματοποιήθηκε επίσημη ενημέρωση για την πυρκαγιά και μία πρώτη αποτίμηση των γεγονότων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.

«Αντιμετωπίσαμε χθες μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής. Παρά τις αντίξοες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι κατόρθωσαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες να περιοριστεί η χθεσινή δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 -7 ώρες», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Έπειτα, ο  Στυλιανίδης προειδοποίησε για ένα σκληρό και δύσκολο καλοκαίρι, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Όσα είπε χαρακτηριστικά:

«Στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις των νέων φαινομένων που έρχονται από την κλιματική κρίση. Θα είναι ένα σκληρό καλοκαίρι, γιατί όλες οι προγνώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που θεωρείται hot spot της κλιματικής κρίσης, δεν είναι καλές. Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».

Στη συνέχεια, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι πάλεψαν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση ως μια «ηρωική προσπάθεια» και τονίζοντας πως ήταν «μια δύσκολη μάχη που είχε από εκκενώσεις και απεγκλωβισμούς μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό».

Exit mobile version