Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εστίες δυτικά του οικισμού Κουτσουρά
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTION TEAM
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εστίες δυτικά του οικισμού Κουτσουρά

SHARE THIS

Η κατάσταση στο δυτικό μέτωπο προς την Ιεράπετρα χαρακτηρίστηκε ως βελτιωμένη από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη. Αντίθετα, στην ανατολικότερη περιοχή, η ένταση της φωτιάς ήταν μειωμένη, αλλά παρατηρήθηκαν διάσπαρτες εστίες δυτικά του οικισμού Κουτσουρά.

Οι άνεμοι είχαν ένταση 7-8 μποφόρ με ριπές που έφταναν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα, όπως δήλωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, προσθέτοντας πως τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούσαν αντιμετώπισαν αναταράξεις, αλλά συνέχισαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες, με τη στήριξη 38 οχημάτων και 12 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται και η διεύθυνση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μαζί με ομάδα χειριστών drone.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό της φωτιάς, με το δήμαρχο της Ιεράπετρας, Μανώλη Φραγκούλη, να αναφέρει πως η περιοχή κινείται σε ένα δύσβατο ορεινό τοπίο με πεύκα, χαμηλή βλάστηση και βραχώδη περιοχή.

Ενώ η φωτιά κινείται ανατολικά προς τον οικισμό Κουτσουρά, δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, ενώ εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά γύρω από την περιοχή.

Τη στιγμή αυτή, δεν έχουν καταγραφεί πλήρως κατεστραμμένα σπίτια, με τον μοναδικό τραυματισμό να αφορά έναν 74χρονο κάτοικο που διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με εγκαύματα πρώτου βαθμού και αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, ένας πυροσβέστης υπέστη διάστρεμμα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Exit mobile version