Φωτιά στην Σταμάτα: Βελτιωμένη η κατάσταση – Καταγγελία ότι άργησαν τα εναέρια μέσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Σταμάτα: Βελτιωμένη η κατάσταση – Καταγγελία ότι άργησαν τα εναέρια μέσα

SHARE THIS

«Τα αεροπλάνα έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίτερα, ήρθαν καθυστερημένα», κατήγγειλε ο κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμο Διονύσου, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Πάντως για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Μάλιστα ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης ανέφερε ότι έχουν καεί ή προκληθεί ζημιές σε 20 σπίτια.

Κάτοικος τη φωτιά στη Σταμάτα: Τα εναέρια μέσα ήρθαν καθυστερημένα

«Ήταν σχετικά μικρή η φωτιά. Τα πυροσβεστικά ήρθαν μετά από κανένα δεκάλεπτο αλλά δεν κατάφεραν να την κρατήσουν», είπε στο ethnos.gr κάτοικος της περιοχής.

«Η ουσιαστική προσπάθεια με τα εναέρια μέσα ξεκίνησε 50 λεπτά αργότερα. Εδώ ευτυχώς δεν έχουν καεί σπίτια. Η περιοχή είχε ξανακαεί και το 2009. Τα αεροπλάνα έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίτερα, ήρθαν καθυστερημένα», κατήγγειλε ο κάτοικος της περιοχής.

Ενημέρωση Χαρδαλιά – Χρυσοχοΐδη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι ήδη καλύτερη καθώς μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Κατά τον κ. Χαρδαλιά η φωτιά ξέσπασε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας την ώρα που φυσούσαν 6 και 7 μποφόρ και επεκτάθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές.

Για για την κατάσβεση, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς «παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις».

«Ήταν μια δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά, όμως η κατάσταση τώρα είναι βελτιωμένη», με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σημειώνει ότι «έγινε μια καθολική και στοχευμένη επιχείρηση».

«Δόθηκε μια γενναία μάχη των πυροσβεστών με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και εκκενώθηκαν οικισμοί» συμπλήρωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της φωτιάς και «πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Θα προστατεύσουμε με προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον και τα πολύτιμα δάση μας».

Exit mobile version