Φωτιά στο Γύθειο: Εγκλωβισμένοι πολίτες – Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Γύθειο: Εγκλωβισμένοι πολίτες – Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού

SHARE THIS

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο Βαθύ Γυθείου λόγω της καταστροφικής φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο.

Ο απεγκλωβισμός γίνεται από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο. Παράλληλα, εντολή εκκένωσης έχε δοθεί για τις περιοχές Μαυροβούνι και Βαθύ στο Γύθειο από τις αρμόδιες υπηρεσίες με δεδομένο ότι το πύρινο μέτωπο στην Ανατολή Μάνη είναι ανεξέλεγκτο, καθώς η πυρκαγιά επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Στο σημείο επικρατεί κυριολεκτικά πανικός, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και την πύρινη λαίλαπα να προελαύνει ανενόχλητη. Πυκνοί καπνοί έχουν σκιάσει τα πάντα και η μάχη μοιάζει να έχει ήδη χαθεί. Άπαντες ελπίζουν στην αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου.

«Εκκενώθηκαν τα σπίτια μας σε Μαραθώνα και Γύθειο και τα παιδιά μεταφέρονται σε πιο ασφαλείς χώρους του Οργανισμού μας! Σε άλλα σπίτια μας πραγματοποιούνται βάρδιες ασφαλείας λόγω κινδύνου εξάπλωσης των πυρκαγιών!», γράφει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ουρές αυτοκινήτων κινούνται παραλιακά, με τους ανθρώπους να τρέχουν να γλυτώσουν από την ολέθρια μανία της φωτιάς. Πίσω τους, ένα πελώριο κύμα από θεόρατες φλόγες και πυκνούς καπνούς καταπίνει τα πάντα και πλησιάζει σπίτια, κερδίζοντας έδαφος γοργά.

Exit mobile version