Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι – Καίγονται σπίτια
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι – Καίγονται σπίτια

SHARE THIS

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 24 άνδρες και 12 οχήματα.

Ακόμη μία φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε πάνω από τη Μονή Παντοκράτορας στα σύνορα με το Πικέρμι.

Αυτή τη στιγμή, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 78 Πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ντράφι, έλαβαν οι κάτοικοι, καθώς εξαπλώνεται ραγδαία το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στο Νταού Πεντέλης και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

“Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, γράφει το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις, με 11 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Πεντέλης, στο οποίο καλούνταν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

“Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, αναφέρει το μήνυμα του 112.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν “σκεπάσει” τον αττικό ουρανό.

Exit mobile version