Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

SHARE THIS

Μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους,

Για ακόμη μία μέρα συνεχίζεται η επέλαση των πυρκαγιών στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να ηχήσει το 112 για εκκένωση δύο περιοχών.

Ειδικότερα, μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο και να κατευθυνθούν προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της πολλές χιλιάδες στρέμματα καμμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Exit mobile version