Φωτιά στον Αυλώνα: Τρεις εστίες σε τρεις ώρες – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTION TEAM
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Αυλώνα: Τρεις εστίες σε τρεις ώρες – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

SHARE THIS

Στη μάχη των πυρκαγιών έχουν τραυματιστεί ή έχουν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα 60 πυροσβέστες.

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν μέσα σε τρεις ώρες στην Αυλώνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους.

Οι δύο εστίες, στις περιοχές  Συικάμινο και Ασπρόχωμα, αντιμετωπίστηκαν ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν σηκωθεί και εναέρια μέσα.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

12 πυρκαγιές μόνο στον Αυλώνα το τελευταίο 24ωρο

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, η Πάρνηθα παραμένει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέτωπο και πως εξαιτίας των αναζωπυρώσεων η Πολιτική Προστασία εξέδωσε 2 νέα μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πυρκαγιά στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Πανόραμα Μενιδίου, Μπόσκιζα και Αγία Παρασκευή και το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Αγία Παρασκευή.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Γερμανία και 2 από Σουηδία καθώς και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό.

Επιπρόσθετα επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία και συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες. Ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία καθώς και η Περιφέρεια Αττικής με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές.

Exit mobile version