Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση στη Δαδιά, καλύτερα σε Λέσβο και Κρέστενα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση στη Δαδιά, καλύτερα σε Λέσβο και Κρέστενα

SHARE THIS

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως η προσπάθεια κατάσβεσης στη Δαδιά αντιμετωπίζει ακόμη ιδιαίτερες δυσκολίες.

Στην αναλυτική ενημέρωσή του για τα μεγαλύτερα μέτωπα πυρκαγιών ανά τη χώρα το συντονιστικό της Πυροσβεστικής υπογραμμίζει τις δυσκολίες σε Δαδιά και τονίζει τη βελτίωση στα Κρέστενα και στη Λέσβο.

Αναλυτικά

Δαδιά: αυτή την ώρα φυσά βόρειος άνεμος. Είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στο Νοτιοδυτικό τμήμα προς Λευκίμμη. Το Δασαρχείο Σουφλίου με επικεφαλής τη Δασάρχη και τους υλοτόμους διαπλάτυναν με τα αλυσοπρίονα υφιστάμενο μονοπάτι – στενό δρόμο για τρακτέρ, προς το Πυροφυλακείο για να λειτουργήσει ως αντιπυρική. Επιχειρούν συνεχώς ελικόπτερα. Στην περιοχή αυτή δεν έβρεξε καθόλου.

Λέσβος: η Διεύθυνση Δασών Λέσβου άνοιξε δρόμο με μηχανήματα της περιφέρειας στο βόρειο τμήμα. Επίσης στο όριο της περιοχής NATURA έβαλε τον στρατό να κάνει έναν υφιστάμενο δρόμο ζώνη. Οι εργασίες γίνονται στη βορειοανατολικη πλευρά του μετώπου. Τα μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας κάνουν τα χωματουργικά, διανοίξεις κλπ, και τα Πεζοπόρα κάνουν εγκαταστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 2 CANADAIR και ένα ΕΠ Mi8 και έχουν πάρει εντολή να απογειωθούν ένα ΕΠ Mi8 και 3 Τράκτορες. Πηγαίνει καλά η φωτιά.

Κρέστενα Ηλείας: ελεγχόμενη κατάσταση. Δεν έχει αέρα. Επιχειρούν εναέρια, CL. Περιορισμένα μικρά “μέτωπα” – αναζωπυρώσεις.

Exit mobile version