Φωτιές: Παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού

SHARE THIS

Δεν είναι σαφές εάν του ζητήθηκε η παραίτηση ή ο ίδιος το επέλεξε αρνούμενος να μετατεθεί αυτή την ώρα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και έτσι ενδεχομένως να επωμιστεί ευθύνες για τυχόν δυσλειτουργίες.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκος και ενώ σήμερα έγινε σύσκεψη που μεταξύ άλλων διερευνούσε τυχόν ευθύνες στο χειρισμό των ελικοπτέρων Σινούκ στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, η παραίτηση φέρεται να σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, παραμένει θολό για το εάν ζητήθηκε η παραίτηση υποστράτηγου Γιώργου Κουμεντάκου εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας των ελικοπτέρων καθώς ο Στρατός Ξηράς διαθέτει 14, κάποια εκ των οποίων έχουν πετάξει και έχουν επιχειρήσει στα μέτωπα των πυρκαγιών, ή του τρόπου που επιχείρησαν.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στο Πεντάγωνο κατά την οποία διερευνήθηκε αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Exit mobile version