Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα “με αγάπη μωρό μου”»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα “με αγάπη μωρό μου”»

SHARE THIS

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, συγκινεί με το ταξίδι του στη δημιουργία οικογένειας μαζί με τον σύντροφο του σε ομιλία του στη Στέγη Ωνάση.  

Μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στη Στέγη Ωνάση, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε ανοιχτή συζήτηση για την αποδοχή και την αγάπη ενάντια στο στίγμα και τη προκατάληψη, για την απόφαση του να δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφο του και την στήριξη που έλαβε σε αυτή του την σκέψη.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμουν σε μια οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, οπότε μεγάλωσα με πολλή αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και όταν μεγάλωσα ένιωσα την ανάγκη να κάνω και εγώ τη δική μου οικογένεια. Κάποια στιγμή είπα στον σύντροφο μου “θέλω να κάνουμε ένα παιδί και εκείνος αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό.

Και πρόσθεσε: «Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου κάποια στιγμή να με ρωτήσει “μπαμπά εσείς πώς με κάνατε” και του απάντησα με αγάπη μωρό μου».

Είναι σημαντικό να δίνεται δημόσιο βήμα σε ανθρώπους με τέτοιες ιστορίες για να δωθεί ορατότητα σε αυτά τα ζητήματα και να ευαισθητοποιείται η κοινωνία έναντι της ομοφοβίας και των προκαταλήψεων.

Exit mobile version