Φουρθιώτης: «Βροχή» μηνύσεων κατά δημοσιογράφων, βουλευτών και αστυνομικών μετά τις αποκαλύψεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουρθιώτης: «Βροχή» μηνύσεων κατά δημοσιογράφων, βουλευτών και αστυνομικών μετά τις αποκαλύψεις

SHARE THIS

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μηνύσεις για προσωπικά δεδομένα και συκοφαντική δυσφήμιση έπειτα από τα δημοσιεύματα για την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Μετά τα δημοσιεύματα για την 24ωρη αστυνομική υπερ-προστασία που απολαμβάνει ο γνωστός παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης και τη χθεσινή σύλληψη φωτορεπόρτερ που φέρεται να τράβηξε φωτογραφία από την αστυνομική του συνοδεία, ο ίδιος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αλλά και κατά συνδικαλιστικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν διαπραχθεί σε βάρος του τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ μάλιστα ζητά τη σύλληψη του βουλευτή.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά τη χθεσινή σύλληψη του φωτογράφου του Documento, Μάριου Ραφαήλ Μπίκου που όπως κατήγγειλε, έβγαλε φωτογραφία το πολυτελές αυτοκίνητο και τους αστυνομικούς που συνόδευαν τον Μ. Φουρθιώτη.

«Την προσοχή σας. Είμαι καταζητούμενος μετά από μήνυση #Φουρθιωτη. Μήνυση κατέθεσε και εναντίον Πολάκη και συνδικαλιστών αστυνομικών. Όχι δεν είναι αστείο, είναι κατάντια. Ο Φουρθιωτης διατείνεται πως έχει διασυνδέσεις σε κυβέρνηση και ΕΛΑΣ. Και το αποδεικνύει με τη φύλαξή του» σημειώνει σε μήνυμα του στο twitter ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.

Μάλιστα, ο Μένιος Φουρθιώτης έβαλε στο στόχαστρό του και τους αστυνομικούς συνδικαλιστές που με ανακοίνωσή τους τους χθες διαμαρτυρήθηκαν για την προστασία του.

Η ανακοίνωσή τους:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη «διάθεση» αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».

Exit mobile version