Φρίκη: 17χρονος καταγγέλλει ομαδικό βιασμό και άγριο ξυλοδαρμό σε φυλακή ανηλίκων
YOUTUBE CRETALIVE - SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη: 17χρονος καταγγέλλει ομαδικό βιασμό και άγριο ξυλοδαρμό σε φυλακή ανηλίκων

SHARE THIS

Ανατριχιαστική η καταγγελία του 17χρονου για όσα μαρτυρικά φέρεται να βίωσε εντός σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης νέων.

Φρίκη κι αποτροπιασμό προκαλεί η σοκαριστική καταγγελία ενός 17χρονου αγοριού στο Ηράκλειο της Κρήτης για όσα βίωσε εντός σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης νέων.

Ο 17χρονος και η μητέρα του περιέγραψαν στην κάμερα του cretalive ότι ομάδα πέντε ατόμων τον βίαζε σχεδόν κάθε βράδυ ενώ όπως υποστήριξε, γνωρίζει ότι είχαν βιάσει τουλάχιστον ακόμα έναν ανήλικο στο χώρο του μπάνιου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ευαγγελίας Καρεκλάκη για το cretalive:

(Προσοχή! Οι παρακάτω σκληρές περιγραφές μπορεί να επαναφέρουν μνήμες τραύματος)

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα», αναφέρει στην σοκαριστική καταγγελία του ο 17χρονος.

Υπήρξε επεισόδιο σε βάρος του τόσο σοβαρό που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του ενημερώθηκαν για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του κατόπιν δικής τους επιμονής καθώς το παιδί είχε να επικοινωνήσει μαζί τους τρεις ημέρες και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Η μητέρα του Γ. καταγγέλλει ότι ούτε ο διευθυντής του καταστήματος ανηλίκων αλλά ούτε η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο 17χρονος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

«Τον είχαν χτυπήσει, τον πέταξαν στο κρεβάτι του και τον είχαν κουκουλώσει με σεντόνι για να μην τον δει κανείς. Κατά τις 17.30 απόγευμα πήγε ο αρχιφύλακας και ο 17χρονος δεν του απαντούσε, είδε ότι ήταν πλημμυρισμένος στα αίματα».

Ο 17χρονος καταγγέλλει ακόμα ότι την πρώτη μέρα που μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο με συγκρατούμενο του. «Αν δεν το έκανα, θα έπεφταν πάνω μου 20 άτομα να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές», ανέφερε ο Γ..

Απογοητευμένος και τρομαγμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο, όμως το περιεχόμενο της συνομιλίας έγινε αντιληπτό από άλλα παιδιά και έτσι ξυλοκοπήθηκε εκ νέου για …συμμόρφωση.

Μόλις αποφυλακίστηκε περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφότου βγήκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του. Το 17χρονο αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, επεσήμανε ότι πρόκειται για υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που έγινε εντός ελεγχόμενου φορέα όπως είναι το ειδικό κατάστημα κράτησης των συγκεκριμένων νέων όπου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκε ο ανήλικος.

«Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής αντιμετώπισης των νεαρών παραβατών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη έως και τραγική. Με το που αποφυλακίστηκε το παιδί βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα όσα βίωνε. Απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση και είμαστε σίγουροι ότι υπαίτιοι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη», επεσήμανε ο δικηγόρος του 17χρονου.

Η ανατριχιαστική καταγγελία

Exit mobile version