Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

SHARE THIS

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών έναντι στην αξιολόγηση και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται με δυναμισμό.

Με νέα ανακοίνωσή της η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει τα όσα έχει προσφέρει ο μέχρι τώρα αγώνας για να ακουστούν τα εκπαιδευτικά προβλήματα, αναφέροντας παράλληλα τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Ακόμα, εκφράζεται η κοινή άποψη της αναγκαιότητας για συνέχιση και κλιμάκωση των προσπαθειών διάσωσης της εκπαίδευσης και της εναντίωσης στις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  χαιρετίζει τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους σε μια απεργία- σταθμό  για το εκπαιδευτικό κίνημα, καθώς και για τη μαζική συμμετοχή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έμειναν ερμητικά κλειστά, ενώ δεκάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα ! Πάνω από τέσσερις χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη.

Για μια ακόμη φορά το εκπαιδευτικό κίνημα ξεσηκώνεται και δηλώνει ότι η αξιολόγηση, η κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ο ανταγωνισμός και το σχολείο της αγοράς που υποδεικνύουν η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση, δε θα περάσουν. Όπως τα σταματήσαμε 41 χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις και 7 διαφορετικούς νόμους, το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά με το νόμο της Κεραμέως.

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με μαζικούς αγώνες, αλλά και ιδιαίτερα στις 15/2 με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

  • Ήρθαν στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.
  • Η αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και συνεχίζει να απορρίπτεται μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.
  • Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.
  • Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του για να σταματήσει τον αγώνα μας.

Με την απεργία της 15ης Φλεβάρη, τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων  και τα μεγάλα συλλαλητήρια απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί  έδειξαν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις για έναν αγώνα διαρκείας πολύμορφο και αποφασιστικό, που θα φθάσει μέχρι τη νίκη.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ του αγώνα ενάντια στην αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση, στην εργασία μας, στην ραγδαία φτωχοποίηση και στον αυταρχισμό, για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου. Κόντρα στη λογική της εκλογικής αναμονής υπερασπίζουμε το δημόσιο, δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μαζικούς διορισμούς όλων των ελαστικά εργαζόμενων με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, την υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ’ όλης της ύλης. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο. Όχι στο νέο διαγωνισμό τύπου PISA ακύρωσή του στην πράξη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συμμετείχε και κατέθεσε τις προτάσεις του με βάση τις αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕ (2/2/2023) στη διαδικτυακή συνάντηση συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ,όπου πήραν μέρος 63  Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα. Πήρε επίσης πρωτοβουλία και κάλεσε σε σύσκεψη συντονισμού τις ΕΛΜΕ-Θ και ΣΕΠΕ ΘΕΣ (20-2).

Από όλους τους εκπροσώπους των σωματείων εκφράστηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή ως  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  οργανώνουμε τα επόμενα  αγωνιστικά μας βήματα ,συντονιζόμαστε με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, αποφασίζοντας τα εξής:

  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα με νέο απεργιακό βήμα, αρχές Μάρτη, 48ωρη απεργία,  με τοπικές συγκεντρώσεις και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.(ενδεικτική ημερομηνία Παρασκευή 3/3) , ώστε να μη δοθεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση να ξεδιπλώνει την επίθεση της .Σε κάθε περίπτωση  την Παρασκευή 33  να οργανωθεί στη Θεςνίκη   νέα μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με κήρυξη στάσεων εργασίας από τα εκπαιδευτικά σωματεία.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους- ισσες να υπογράψουν μαζικά  τη δήλωση της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση . Η απεργία αποχή «συμβόλαιο τιμής» όλων των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο ότι δεν θα προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση. Ανακοινώνουμε- δημοσιοποιούμε τα ποσοστά συμμετοχής στη ΑΑ,  στέλνοντας σαφές μήνυμα  πως με τη  μαζική συμμετοχή μας στην απεργία αποχή και αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων συλλογικά,  , σταματάμε την αξιολόγηση.
  • Η απεργία – αποχή που προκηρύχτηκε ομόφωνα από τη ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ (11/2) καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης, κλπ.
  • Κανένας δεν συμπληρώνει και δεν καταθέτει στοιχεία στους ατομικούς φακέλους αξιολόγησης.
  • Σε  περίπτωση που το υπουργείο πάει στα δικαστήρια και βγάλει παράνομη την απεργία – αποχή προχωράμε σε επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από ΟΛΜΕ / ΔΟΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και με την επαναπροκήρυξη σε κάθε περίπτωση και από την ΕΛΜΕ της Απεργίας/Αποχής και των στάσεων εργασίας , όπως αποφασίστηκε στη ΓΣ της ΕΛΜΕ (2/2/2023).
  • Αξιοποιούμε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί τις στάσεις εργασίας που προκηρύσσονται από την ΟΛΜΕ, (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη θα στέλνουμε στα σχολεία τη συγκεκριμένη απόφαση), για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. Συντονιζόμαστε , στηρίζουμε από κοινού τα σχολεία που θα επιχειρηθεί η είσοδος των αξιολογητών, μπλοκάρουμε σε κάθε βήμα κάθε απόπειρα τους.
  • Η απεργία- αποχή της ΕΛΜΕ από αξιολόγηση των σχολείων (ομάδες δράσης) και από μέντορες και συντονιστές είναι σε ισχύ.
  • Την επομένη της τοποθέτησης των σχολικών συμβούλων Θεςνίκης οργανώνουμε μαζική παράσταση των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ  στα γραφεία τους.
  • Οργανώνουμε με άλλες  ΕΛΜΕ ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με νεοδιόριστους/ες συναδέλφους που υπηρετούν στη Θεςνίκη. (ενδεικτικά στις 1/3)
  • Με σύνθημα «Παιδεία – Υγεία- Πολιτισμός, στον δρόμο του αγώνα όλος ο λαός», να επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους και τη νεολαία από την Υγεία και τον Πολιτισμό που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με απαίτηση να δοθούν τώρα λύσεις σε παιδεία, υγεία, πολιτισμό με βάση τις διεκδικήσεις των σωματείων μας.  Προτείνουμε την οργάνωση απογευματινού  συλλαλητηρίου από κοινού με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες για να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας ,  να συντονίσουμε τους αγώνες και τις δράσεις μας. ( ενδεικτικά Τρίτη 28-2)
  • Προβάλλουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας στην κοινωνία.  Άμεσα βήματα:

    -Συνέντευξη τύπου των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ για την  προβολή των αιτημάτων – διεκδικήσεων  του αγώνα μας , με ανοιχτή απεύθυνση στήριξης σε γονείς, μαθητές, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, σωματεία.( ενδεικτικά 23-2, ΥΜΑΘ)

    -Γράμμα σε γονείς

    -Με πρωτοβουλία ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ θα πραγματοποιήσουμε πλατιά σύσκεψη με φορείς του γονεΪκού κινήματος, γονείς και πρωτοβάθμια σωματεία.  Παράλληλα οργανώνουμε κατά τόπους συσκέψεις με γονείς και συλλόγους γονέων, κοινές παρεμβάσεις ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ στις γειτονιές.

    Διακινούμε ψήφισμα στήριξης του αγώνα μας που θα το απευθύνουμε σε όλα τα σωματεία, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

  • Οργανώνουμε την   ακύρωση του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA» που συνδέεται με την αξιολόγηση των σχολείων σε κάθε περιοχή και καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  σε κοινές  αγωνιστικές  πρωτοβουλίες (ενημερώσεις, συναντήσεις γράμμα στους γονείς, αφίσα, κινητοποιήσεις, απεργίες, κ.ά.).»
Exit mobile version