Γ. Μάγγος: «Ο Παύλος είναι εδώ και είναι όρθιος – Να ανάψουμε σπίθες αγώνα»
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Μάγγος: «Ο Παύλος είναι εδώ και είναι όρθιος – Να ανάψουμε σπίθες αγώνα»

SHARE THIS

«Όρθιος όπως ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή που κρατήθηκε μέχρι να υποδείξει τον δολοφόνο του και να κατανικήσει την ΧΑ».  

Πλήθος κόσμου πήγε στο μνημείο του Παύλου Φύσσα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του, δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του από τα φασιστικά τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Παρόντες φυσικά οι γονείς του, Μάγδα και Τάκης Φύσσας αλλά και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, που κι εκείνος με την σειρά του, όπως και οι γονείς του Παύλου, παλεύει για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού του.

Όπως κάθε χρόνο, η Μάγδα Φύσσα, βρέθηκε στο μνημείο του παιδιού της, όπου και το φίλησε συγκινημένη.

Κερατσίνι. 10 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η μητέρα του Μάγδα στο μνημείο. Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Γ. Μάγγος: «Ο Παύλος δεν έφυγε».

Μιλώντας στο avgi.gr και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαντωνίου, ο Γιάννης Μάγγος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Παύλος δεν έφυγε».

Αντίθετα, «είναι εδώ και είναι όρθιος», είπε, «όρθιος όπως ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή που κρατήθηκε μέχρι να υποδείξει τον δολοφόνο του και έτσι να κατανικήσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

«Ο Παύλος δεν έφυγε. Ο Παύλος είναι εδώ και είναι όρθιος. Όρθιος όπως ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή που κρατήθηκε μέχρι να υποδείξει τον δολοφόνο του και έτσι να κατανικήσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

«Δεν είμαστε εδώ με την έννοια να ανάψουμε απλά ένα κεράκι στη μνήμη του Παύλου ή στη μνήμη των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να ανάψουμε σπίθες! Να ανάψουμε σπίθες αγώνα γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας ξεπέφτει κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Όρθιοι απέναντι στον φασισμό, απέναντι στην αστυνομική βία, στον ρατσισμό, απέναντι σε κάθε μορφής φασισμό».

Exit mobile version