“Γαλάζιοι” διορισμοί στα σχολεία μετά τις συνεντεύξεις εκπαιδευτικών
EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Γαλάζιοι” διορισμοί στα σχολεία μετά τις συνεντεύξεις εκπαιδευτικών

SHARE THIS

Οι διορισμοί των "γαλάζιων" διευθυντών σχολικών μονάδων καταδεικνύουν τις πολιτικές τακτικές ρουσφετιού που επικρατούν στην κυβέρνηση.

Μεταφυσικά πράγματα συμβαίνουν στις τελικές κρίσης επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Ως δια μαγείας όσοι εκπαιδευτικοί ήταν προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία αρίστευσαν στις συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και για όσες και όσους δεν είχαν να επιδείξουν φιλοκυβερνητικά πολιτικά φρονήματα. Αυτοί μετά βίας έπιασαν τη βάση.

Το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές που εισήγαγε η Νίκη Κεραμέως, υποσχόταν ένα νοικοκύρεμα στη διαδικασία. Μια αξιοκρατική πρόθεση που θα εξασφάλιζε το αδιάβλητο και προπάντων το αδέκαστο των τελικών επιλογών.

Δυστυχώς, αυτό το οποίο συνέβη απέχει παρά σάγγας από οτιδήποτε θυμίζει αντικειμενικότητα. Το πολιτικό ρουσφέτι, όπως, φαίνεται επικράτησε της αξιοσύνης και τα προσόντα ηττήθηκαν έναντι των ψήφων.

Σύμφωνα, με ρεπορτάζ του news247  στην Α’ Αθήνας 76 υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν στη συνέντευξη με βαθμό από 19 μέχρι 20. Ως εκ τούτου, το άλμα που πραγματοποιούσαν στη γενική βαθμολογία με το βαθμό στη συνέντευξη ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Άλλη περίπτωση που μοιάζει με “θαύμα” είναι υποψήφιος που μετά το 20άρι που πήρε στη συνέντευξη σκαρφάλωσε το λιγότερο 60 θέσεις στους πίνακες κατάταξης.

Στον αντίποδα, υποψήφιοι που ανήκουν στα ΣΥΝΕΚ (παράταξη με την οποία κατεβαίνουν εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) στη συνέντευξη, μάλλον, τους δέθηκε η γλώσσα αφού με δυσκολία έπιασαν τη βάση.

Να σημειωθεί πως όπως τονίζουν εκπαιδευτικές πηγές η βαθμολογική απόσταση των 6 βαθμών ισοδυναμεί με ένα διδακτορικό.

Exit mobile version