Γαρδέλης: «Έλληνες δεν είναι αυτοί που ζουν εδώ, είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαρδέλης: «Έλληνες δεν είναι αυτοί που ζουν εδώ, είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ»

SHARE THIS

«Έλληνες δεν είναι αυτοί που ζουν εδώ, οι Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ, που χρόνια επί χρόνων μιλάνε την ίδια γλώσσα, την Αρχαία Ελληνική»

Να αναλύσει ποιοι είναι δικαιούχοι ελληνικότητας, επιχείρησε από το ριάλιτι «Φάρμα» ο ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης, ο οποίος δήλωσε ότι «Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ, που χρόνια επί χρόνων μιλάνε την ίδια γλώσσα, την Αρχαία Ελληνική».

Απευθυνόμενος μέσω ποιήματος -σημειωτέον όχι στα Αρχαία Ελληνικά αλλά στα Νέα Ελληνικά- στον συμπαίκτη του και πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Σταμάτης Γαρδέλης θέλησε ουσιαστικά να τοποθετηθεί για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος μιλώντας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είπε: «Να σου πω ένα ποίημα που έχω γράψει γι’ αυτό; Δεν θα σε κουράσω, είναι μια απάντηση στον συνάδελφό μου και συνάδελφό σου, τον Απόστολο Γκλέτσο, που είπε ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί με τους μετανάστες, αυτοί θα είναι οι Έλληνες.

Αποστόλη μου, οι Έλληνες δεν είναι αυτοί που ζουν εδώ, οι Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ, που χρόνια επί χρόνων μιλάνε την ίδια γλώσσα, την Αρχαία Ελληνική».

Εκτός από την συμπαίκτριά του Αναστασία Γκεργκελεζίου, η οποία ενοχλήθηκε καθώς είναι παιδί μεταναστών, κι αρκετοί χρήστες των social media αντέδρασαν στην θέση του Σταμάτη Γαρδέλη.

Exit mobile version