Νοσ. Ρόδου: Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, καταγγέλουν οι γιατροί
FACEBOOK.COM/ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσ. Ρόδου: Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, καταγγέλουν οι γιατροί

SHARE THIS

Σοβαρές ελλείψεις και στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με τους πολίτες να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του νησιού αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών εμφανίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, επαναφέροντας για ακόμα μία φορά το σοβαρό ζήτημα της απαξίωσης του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, με δύο αναισθησιολόγους έχει μείνει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, στον χειρουργικό τομέα να εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται.

Και όλα αυτά την ώρα που βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής σεζόν σε ένα νησί το οποίο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες με τις υγειονομικές ανάγκες να ανεβαίνουν αλματωδώς και την κατάσταση των ελλείψεων στις δημόσιες μονάδες Υγείας να τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η Πολύμνια Γαλανού, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και αναισθησιολόγος, «αν δεν ιδρώσει το αυτί της Αθήνας θα χειρουργούνται μόνο τα έκτακτα».

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Οι πολίτες καταφεύγουν πλέον στα ιδιωτικά εργαστήρια» επισήμανε η Π. Γαλανού.

Σημειώνεται ότι το θέμα δεν είναι τωρινό, αλλά επανέρχεται με οξύτητα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, παράλληλα με τα συνολικότερα σοβαρά προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας στη Ρόδο.

Σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για το θέμα έχει προβεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Exit mobile version