Γεραπετρίτης: Τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό

SHARE THIS

« Τετάρτη (22/2) ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass και θα έχουμε μια εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης»

Σε προαναγγελία για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών Market Pass προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι, «την Τετάρτη (22/2) ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass και θα έχουμε μια εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης».

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό, βρισκόμαστε σε κατάσταση απομείωσης τους και η Ελλάδα είναι κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε εισαγωγικά, σημειώνοντας ότι, η χώρα μας «ακολουθεί τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μοντέλα, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ξανά ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές δυσκολεύονται να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες τους. «Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να υποστεί τον τρόμο της τελευταίας δεκαετίας και από την άλλη, είναι σε θέση να παράγει πλούτο. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια ενίσχυσης της κοινωνίας στις δύο τελευταίες κρίσης: την υγειονομική και την ενεργειακή. Παρατάυτα, δεν κινδύνευσε η οικονομία της», δήλωσε.

Πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Δεν χρειάζονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις, ωστόσο θα χρειαστούν κωδικοί Taxisnet, αριθμός κινητού, email, ΙΒΑΝ (για κατάθεση σε λογαριασμό).

Τα εισοδηματικά κριτήρια

  • Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

Ο Γ. Γεραπετρίτης επίσης, έκανε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και εν όψει των επικείμενων εκλογών, επανήλθε στο δίπολο «ή Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ».

Exit mobile version