Για πέμπτη ημέρα τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ: «Τα πανεπιστήμια δεν είναι φυλακές» (Video)
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πέμπτη ημέρα τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ: «Τα πανεπιστήμια δεν είναι φυλακές» (Video)

SHARE THIS

«Παπαϊωάννου παραιτήσου και φεύγοντας να πάρεις και τα ΜΑΤ μαζί σου» φωνάζουν με παλμό οι φοιτητές στον πρύτανη.

«Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές. Τα πανεπιστήμια δεν είναι φυλακές» και «Παπαϊωάννου παραιτήσου και φεύγοντας να πάρεις και τα ΜΑΤ μαζί σου» φωνάζουν με παλμό οι φοιτητές μπροστά στους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ, έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Καθημερινή είναι πια η παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ, ενώ αντίστοιχες είναι και οι κινητοποιήσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών του ΑΠΘ, που υπερασπίζονται σθεναρά για να έχουν ένα Πανεπιστήμιο χωρίς την παρουσία αστυνομίας, θέλουν ελευθερία στη μόρφωση, ελευθερία διακίνησης των ιδεών τους και ελευθερία λόγου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται για πέμπτη μέρα στο Ίδρυμα, προφασιζόμενοι ότι βρίσκονται για προστασία φοιτητών και καθηγητών, αλλά και για την επίβλεψη στις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης, εκεί όπου επί 34 χρόνια λειτουργούσε η κατάληψη «Στέκι στο βιολογικό» που είχε εκκενωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Φοιτητές και φοιτήτριες διαδηλώνουν εκ νέου φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, του πρύτανη του ΑΠΘ και της εφαρμογής του νόμου-εκτρώματος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Exit mobile version