Γιάννης Μόρτζος: Ο βιασμός έχει πολλές συνιστώσες, ποιος θα προκαλέσει πιο πολύ και ποιος θα υποκύψει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Μόρτζος: Ο βιασμός έχει πολλές συνιστώσες, ποιος θα προκαλέσει πιο πολύ και ποιος θα υποκύψει

SHARE THIS

«Ξεκινά από την απειλή με ένα μαχαίρι, ένα πιστόλι και φτάνει στην απλή ενόχληση που τις περισσότερες φορές η απλή ενόχληση έχει και λίγο χιούμορ».

Αδιανόητες δηλώσεις από τον ηθοποιό, Γιάννη Μόρτζο για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως όσα ακούστηκαν δεν γίνεται να είναι αλήθεια στον βαθμό που τα περιγράφουν, ενώ σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί να έχει κάνει αυτά που τον κατηγορούν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Πρωινό» για τις καταγγελίες, είπε: «Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί πήρε μια τροπή το θέμα αυτό που βρέθηκε ξαφνικά το θέατρο υπόλογο. Δε μπορώ ποτέ να δικάσω έναν άνθρωπο αν δεν ακούσω και την άλλη πλευρά. Αν το πάρουμε μονόπλευρα το πράγμα, θα πρέπει να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κακούργοι πράγμα που δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση εγώ.

«Ο βιασμός είναι μια πράξη που έχει πολλές συνιστώσες»

Εντελώς ψέματα δεν είναι αυτά που ακούγονται αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο τραγικές οι καταστάσεις, ο βιασμός είναι μια πράξη που έχει πολλές συνιστώσες. Ξεκινά από την απειλή με ένα μαχαίρι, ένα πιστόλι και φτάνει στην απλή ενόχληση που τις περισσότερες φορές η απλή ενόχληση έχει και λίγο χιούμορ.

Ξεκινάει από φλερτ. Το κακό φλερτ δημιουργεί μία κατάσταση άσχημη, το πως θα εξελιχθεί όμως, το τι μορφή θα πάρει εξαρτάται και από τους δυο, ποιος θα προκαλέσει πιο πολύ και ποιος θα υποκύψει».

Αναφερόμενος στον Πέτρο Φιλιππίδη δήλωσε: «Ο Φιλιππίδης είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι είχαν γίνει αυτά τα πράγματα με τον τρόπο που τα παρουσίασαν. Ότι έφτανε στο σημείο να δέρνει και τέτοια, δε μπορώ να το πιστέψω… Το κλίμα την περίοδο που ήταν στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ήταν άριστο», λέει τελικά.

Με τις δηλώσεις του αυτές όχι απλά δίνει μια ακατανόητη και επικίνδυνη διάσταση στον βιασμό, αλλά τα όσα είπε προκαλούν τραύματα και στους ανθρώπους που κατήγγειλαν τις κακοποιητικές συμπεριφορές και ουσιαστικά τους βάζει στο κάδρο ως συμμέτοχους!

Exit mobile version