Γιάννης Βλάχος: Ατυχέστατη η προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων βιασμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Βλάχος: Ατυχέστατη η προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων βιασμού

SHARE THIS

«Έχω δεχθεί πολλές μαρτυρίες θυμάτων προσπαθώ να τους πείσω ότι θα προστατευθούν» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος.

«Η ενοχοποίηση των θυμάτων είναι ένας από τους κλασικούς τρόπους υπεράσπισης των θυτών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ζωής. Είναι κλασική μέθοδος σπίλωσης θυμάτων σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η χείριστη εντύπωση που δημιουργεί ο θύτης και να κατευναστεί η κοινή γνώμη που σε αυτές τις περιπτώσεις ταυτίζεται πάντα με την πλευρά των θυμάτων» εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του Λεωνίδα Άνθη ο οποίος έχει καταγγείλει βιασμό του σε ηλικία 14ων ετών από τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί.

«Εδώ έχει γίνει μια ατυχέστατη προσπάθεια να σπιλωθούν με αδόκιμο τρόπο άνθρωποι για εξυπηρέτηση της υπερασπιστικής γραμμής, κάτι που εγείρει αρνητικά αντανακλαστικά στην κοινωνία», τόνισε, καυτηριάζοντας την δημόσια δήλωση του Αλέξη Κούγια ο οποίος χαρακτήρισε τα θύματα ως επαγγελματίες ομοφυλόφιλους. «Και δεν είναι αληθές, είναι ψευδές. Τουλάχιστον για τον δικό μου εντολέα. Βιάστηκε όταν ήταν 14 ετών και ένα χρόνο μετά έφυγε από τη χώρα. Είναι σαφέστατα συκοφαντικό αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες» ξεκαθάρισε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο Αλέξης Κούγιας «έκανε αυτόν τον χαρακτηρισμό σε μια εποχή που πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και παιδιά είναι αδύναμοι κρίκοι, οι ομάδες που δέχονται την περισσότερη βία» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότερες ανθρωποκτονίες γίνονται εναντίον παιδιών, γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ plus κοινότητας». Για τον λόγο αυτό, επεσήμανε την ανάγκη αναμόρφωσης του ποινικού συστήματος ειδικά για ευάλωτες ομάδες.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πολλές μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση από ανθρώπους που φοβούνται να ξαναζήσουν την τραυματική εμπειρία.

 

Exit mobile version