Γιατί και πώς έχει κάθε Λιάγκας πρόσβαση σε στιγμιότυπα του βιασμού 12χρονου κοριτσιού;
SCREENSHOT / TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί και πώς έχει κάθε Λιάγκας πρόσβαση σε στιγμιότυπα του βιασμού 12χρονου κοριτσιού;

SHARE THIS

Πρόκειται για θεσμικό βιασμό, που καθιστά διάτρητο κάθε πλέγμα προστασίας για τα θύματα κακοποίησης, επανατραυματίζοντάς τα ξανά και ξανά.

Στην αρένα της τηλεθέασης για ακόμη μία φορά ευαίσθητα στοιχεία του 12χρονου παιδιού που υπέστη βάναυση κακοποίηση κι ακραία εκμετάλλευση.

Μετά την δημοσίευση φωτογραφιών της 12χρονης μαθήτριας με πίξελ από τηλεοπτικούς σταθμούς και την επίμονη παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων για μέρες έξω από το σπίτι της, είδαμε να διαρρέουν και τις καταθέσεις της σε δελτία ειδήσεων, εκπομπές και sites.

Λέξη- λέξη, χωρίς κανένα σεβασμό στο τραύμα του παιδιού που στιγματίζεται ξανά και ξανά.

Χθες είδαμε μάλιστα να σχολιάζονται σε πάνελ πρωινής εκπομπής και φωτογραφίες από τους βιασμούς του παιδιού.

Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας δήλωσε ότι είδε στιγμιότυπα από τον βιασμό του παιδιού, σχολιάζοντας και περιγράφοντας τι βλέπει!

Και μετά διαβάσαμε πηχυαίους και δακρύβρεχτους τίτλους στα σάιτς να αναπαράγουν ότι ο παρουσιαστής ήταν «Σοκαρισμένος με τις φώτο» λέγοντας «Δεν μπορώ να το διαχειριστώ, είμαι και πατέρας»!

Πώς και από ποιον διαρρέονται αυτά τα στοιχεία; Πώς καταλήγουν σε κινητά δημοσιογράφων και λοιπών; Γιατί οι Αρχές δεν προστατεύουν τα θύματα;

Πρόκειται για θεσμικό βιασμό, που καθιστά διάτρητο κάθε πλέγμα προστασίας για τα θύματα κακοποίησης, επανατραυματίζοντάς τα ξανά και ξανά.

Η απάντηση του Γιώργου Λιάγκα

Ο παρουσιαστής, ο οποίος χθες έλεγε ότι είδε στιγμιότυπα από τον βιασμό της 12χρονης από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, σήμερα μετά την κατακραυγή προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις.

«Επειδή γίνονται και παρανοήσεις και φταίω εγώ πολλές φορές. Κάνω αυτή τη δουλειά, υπηρετώντας και το lifestyle 30 χρόνια. Δεν έχω πάει ποτέ, δεν έχω ζητήσει ποτέ από δικηγόρο δικογραφία. Ποτέ. Και αν το έχω κάνει, να βγει οποιοσδήποτε δικηγόρος και να το πει. Δεν έχω ζητήσει ποτέ δικογραφία. Ούτε έχει σταλεί από εμένα δικογραφία. Όμως μαθαίνω στοιχεία του ρεπορτάζ. Με παίρνουν και μου τα λένε. Και επειδή είπα κάτι χθες, και παρεξηγήθηκε, και οφείλω να το πω».

Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει δει το ανήλικο παιδί από τα social media της.

«Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση, όλα αυτά που καταγγέλλονται, δηλαδή τις πράξεις. Όμως μου έρχεται ρεπορτάζ. Κι όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία. Να το ξεκαθαρίσω».

Τα βίντεο με τις δύο τοποθετήσεις του, χθες και σήμερα 

Exit mobile version