Γιατροί του «Σωτηρία» κλείνουν την Μεσογείων και οι οδηγοί τους χειροκροτούν
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Γιατροί του «Σωτηρία» κλείνουν την Μεσογείων και οι οδηγοί τους χειροκροτούν

SHARE THIS

Σε συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων προχώρησε το έκτακτο προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.

Οι οδηγοί, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση, αλλά βγήκαν από τα οχήματα τους και χειροκρότησαν θερμά τους εργαζόμενους σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στάσης εργασίας με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

ΠΟΕΔΗΝ: Μονιμοποίηση των εργαζομένων των Νοσοκομείων

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

Σίγησαν τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια

Γιατροί και νοσηλευτές που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και της οικογένειάς τους ενώ έδιναν τη μάχη κατά του κορονοϊού, τώρα φαίνεται πως περισσεύουν για την κυβέρνηση, η οποία τότε είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να γίνουν προσλήψεις και να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τώρα, τα χειροκροτήματα δεν είναι επιτηδευμένα, αλλά αυθόρμητα και έρχονται μόνο από τους πολίτες, καθώς η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να στηρίζει τα κρατικά νοσοκομεία.

Exit mobile version