Γιατρός αρνήθηκε δωρεά για να είναι δίκαιος απέναντι στους συναδέλφους του
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Γιατρός αρνήθηκε δωρεά για να είναι δίκαιος απέναντι στους συναδέλφους του

SHARE THIS

Συγκίνηση προκαλεί με τη στάση του ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν», ο οποίος αρνήθηκε τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τις κλινικές που βοήθησαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς την θεώρησε διαχωριστική σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους του.

Ο Παθολόγος – Εντατικολόγος Μιχάλης Ρίζος, δεν δέχτηκε η δωρεά να απευθύνεται μόνο στους γιατρούς που ήταν στις αντίστοιχες κλινικές, καθώς φυσικά  όλοι οι εργαζόμενοι έβαλαν τον καλύτερο τους εαυτό για τη δημόσια υγεία.

Ακόμη, καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποκρισία καθώς όπως σημειώνει, επιχειρεί να αντικαταστήσει με έκτακτα ποσά και δωρεές, τη μόνιμη μισθοδοσία, τις αυξήσεις μισθών και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Συγκεκριμένα, απάντησε:

Δεν επιθυμώ να λάβω την δωρεά του ιδρύματος διότι την θεωρώ διαχωριστική σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους μου όλων των τμημάτων, κλάδων και ειδικοτήτων, που ήταν παρόντες στη μάχη της δημόσιας υγείας, άσχετα αν δεν υπηρέτησαν στα συγκεκριμένα τμήματα που αναφέρει η δωρεά.

Επιπλέον, τη θεωρώ υποκριτική σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και πρακτική, που επιχειρεί να αντικαταστήσει με έκτακτα ποσά και δωρεές, τη μόνιμη μισθοδοσία, τις αυξήσεις μισθών και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Ο κ. Ρίζος σίγουρα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινούνται όλοι οι οι εργαζόμενοι, σε οποιοδήποτε κλάδο. Αλληλέγγυα ενωτικά και μαζικά απέναντι σε κυβερνητικές ή μη αξιώσεις, να χρυσώσουν το χάπι των αντεργατικών πολιτικών στους εργαζομένους.

Exit mobile version