Γυναικοκτονία στην Κω: Μαρτυρικός ο θάνατος της 27χρονης – Σήμερα απολογείται ο 32χρονος
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναικοκτονία στην Κω: Μαρτυρικός ο θάνατος της 27χρονης – Σήμερα απολογείται ο 32χρονος

SHARE THIS

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως.

Τραγικός ο επίλογος που γράφτηκε στην υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης γυναίκας στην Κω.

Ακόμη μία γυναικοκτονία έρχεται να μας θυμίσει ότι ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι διαρκής και επιτακτικός.

Η Αναστάζια  αγνοούταν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Το απόγευμα της Κυριακής, εθελόντρια διασώστρια εντόπισε τη σορό της 27χρονης μέσα σε σακούλα, κάτω από ένα δέντρο σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Αλυκές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την περιοχή στο Μαρμάρι της Κω, χτένιζαν εδώ και 4 μέρες, αστυνομικοί, εθελοντές και κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί με τη βοήθεια drone, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, κοντά στο σπίτι του βασικού υπόπτου.

Η μητέρα της κοπέλας που έφθασε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή από την Πολωνία, πίστευε ότι η κόρη της έχει απαχθεί. Από κάμερες στην περιοχή Μαρμάρι, φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει σε ταβέρνα το βράδυ της Δευτέρας δύο ώρες πριν εξαφανιστεί.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίον η Αναστάζια φέρεται να είχε συναντηθεί, καθώς φέρεται να εθεάθη μαζί της σε μίνι μάρκετ το βράδυ της εξαφάνισής της. Ο 32χρονος αποτελεί τον βασικό ύποπτο για τη γυναικοκτονία  και σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου. Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα.
Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων. Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ σήμερα Δευτέρα (19/6), ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.
Exit mobile version