Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος -Τι αναμένεται να ισχυριστεί – Αποδοκιμασίες πολιτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος -Τι αναμένεται να ισχυριστεί – Αποδοκιμασίες πολιτών

SHARE THIS

«Ντροπή», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη» φώναζαν νωρίτερα σήμερα εναντίον του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Ευελπίδων.

Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10:00πμ της Τρίτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά -ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή», «Μας σκοτώνουν, καμία λιγότερη», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη» εκφράζοντας την οργή και τον αποτροπιασμό τους απέναντι στον γυναικοκτόνο που επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο.

Η υπερασπιστική γραμμή του 32χρονου γυναικοκτόνου

Χθες, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαϊωαννίδης, ξεδίπλωσε την υπερασπιστική γραμμή. «Είναι αποδοχή της πράξης με όλες τις λεπτομέρειες. Θα προστεθούν νέα στοιχεία που θα αυξήσουν το ανακριτικό υλικό για το τι συνέβη πραγματικά και ποιες ήταν οι συνθήκες. Ως γεγονός και ως άδικη πράξη δεν αμφισβητείται» ανέφερε.

Συνοπτικά, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος θα υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε κίνητρο και το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο.

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του» επισήμανε ο δικηγόρος του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», προσθέτοντας ότι ο 32χρονος επιθυμεί να έχουν και οι δύο οικογένειες την επιμέλεια του παιδιού.

Παραιτήθηκε ο ένας από τους δικηγόρους του

Την παραίτησή του υπέβαλε ένας από τους δύο συνήγορους υπεράσπισης του 32χρονου γυναικοκτόνου. Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγο πριν την απολογία του στον ανακριτή.

«Δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου, προσερχόμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που αποσύρθηκε από την υπόθεση ο Βασίλης Σπύρου, είπε ωστόσο ότι θα εκπροσωπήσει τον πελάτη του και στο θέμα της επιμέλειας της κόρης του.

«Ήταν επιλογή του εντολέα μου είναι να χειρίζομαι αποκλειστικά το ποινικό κομμάτι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας» θα ισχυριστεί ο γυναικοκτόνος

«Δεν υπήρχε κίνητρο, πρόθεση ή προμελέτη. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας», θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει μετάθεση του χρόνου απολογίας του για το μεσημέρι προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με τα ψηφιακά πειστήρια, (κάμερες, κινητά τηλέφωνα και το smartwatch που φορούσε το θύμα) που «έδειξαν» ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο ίδιος.

Ο 32χρονος γυναικοκτόνος, θα δηλώσει μετανιωμένος, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του ομολογίες αλλά θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει μέρος των «ψηφιακών αποτυπωμάτων» κυρίως εκείνων που διαπιστώνουν ότι η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, έγινε πολύ πριν το έγκλημα.

Συγκεκριμένα η κάρτα μνήμης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αφαιρέθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, σχεδόν 2 ώρες και 41 λεπτά πριν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προχωρήσει στη δολοφονική ενέργεια σε βάρος της συζύγου και μητέρας της 11μηνης κόρης τους.

Κάτι που, σύμφωνα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δείχνει άτομο χωρίς αναστολές που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις του τη στιγμή που θα αφαιρούσε δια «ασφυξίας – απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν αφαίρεσε προηγουμένως την κάρτα μνήμης από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού και την πέταξε στην τουαλέτα.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος από την πλευρά του θα ισχυριστεί -και αυτός θα είναι ο πυρήνας της υπερασπιστικής του γραμμής- ότι αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και την πέταξε στην τουαλέτα αφότου διαπίστωσε ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή προκειμένου να «δέσει» το σενάριο της δήθεν «ληστείας μετά φόνου» που είχε σκηνοθετήσει και επιχειρούσε επί 37 ημέρες να το εμφανίσει ως αληθοφανές, παραπλανώντας τις αρχές, «μονό και μόνο για να μη μείνει ορφανή η 11μηνη Λυδία», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής σχετικά με τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το smartwatch της 20χρονης, ο θάνατος της επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.

Αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στη συμπληρωματική προανακριτική απολογία του υποστήριξε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και κατόπιν της πίεσε το κεφάλι στο μαξιλάρι μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται.

Υπενθυμίζεται, ότι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) και δύο πλημμελήματα (ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση).

Exit mobile version