«Γονάτισα, δεν θέλανε να με κάψουν» δηλώνει ο 35χρονος Ρομ στην Πάτρα (Video)
SCREENSHOT / MEGA TV
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γονάτισα, δεν θέλανε να με κάψουν» δηλώνει ο 35χρονος Ρομ στην Πάτρα (Video)

SHARE THIS

«Η φωτιά ήταν μπροστά μου και εγώ από τον πανικό μου πήδηξα. Αυτό έγινε, όχι να μου βάλουν τα παιδιά φωτιά», είπε ο 35χρονος.

Μεγάλα ερωτήματα γεννώνται για την υπόθεση που απασχολεί σήμερα από το πρωί την επικαιρότητα και προκάλεσε μάλιστα και την  παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εφημερίδα Πελοπόννησος από βίντεο, ένας νεαρός Ρομ που έλεγε τα κάλαντα σε επιχείρηση, φαίνεται αρχικά γονατιστός και στη συνέχεια να δίνει μάχη με τις φλόγες που έχουν αρχίσει να τυλίγουν τα χέρια και τα πόδια του.

Ωστόσο, ο 35χρονος άνδρας φαίνεται να επιχειρεί να κλείσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα καλαμπούρι.

Ειδικότερα, ο ίδιος και ένας από τους άντρες που ήταν απέναντί του, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μίλησαν στο LIVE NEWS, όπου έκανα λόγο για μια πλάκα με τη σύμφωνη γνώμη του 35χρονου.

«Η φωτιά ήταν μπροστά μου και εγώ από τον πανικό μου πήδηξα. Αυτό έγινε, όχι να μου βάλουν τα παιδιά φωτιά», είπε ο 35χρονος.

Ο 35χρονος μάλιστα σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα, παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί στους αστυνομικούς, που έστειλαν τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα.

«Δε θέλω τίποτα από τα παιδιά»

Ο άνδρας, πατέρας  με δηλώσεις του στο Mega υποστήριξε πώς ό,τι συνέβη έγινε για «καλαμπούρι», ενώ επισήμανε ότι δεν ζητά τίποτα από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και , για να προσθέσει ότι πηγαίνει στη συγκεκριμένη επιχείρηση συνέχεια.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε «πήγα να πω τα κάλαντα, μοναχός μου έκατσα κάτω να πω τα κάλαντα. Δεν θέλω κάτι, δεν θέλω ούτε πενήντα λεπτά. Τα παιδιά από καλαμπούρι μου πέταξαν φωτιά. Δεν θέλανε να με κάψουν, απλά ήταν ένας γύφτος από εμάς που το έβαλε στην εφημερίδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να πω. Δεν θέλανε να με κάψουν».

Τι δηλώνει ο υπεύθυνος του συνεργείου

Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι υπάλληλοί του δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά, όμως έκανε λόγο για «μια πλάκα» και από την πλάκα προκλήθηκε ολόκληρη ιστορία. Υποστήριξε, ακόμη, ότι η φωτιά προκλήθηκε από κάποιο σπρέι που είχε πέσει στο πάτωμα.

«Πλάκα έγινε και ο άνθρωπος πήγε και το είπε στην αστυνομία. Απλά κάπως έπεσε το βίντεο στα χέρια αυτών και έγινε μια πλάκα και από την πλάκα έγινε όλη αυτή η ιστορία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου.

Το αρρωστημένο σκηνικό πήρε έκταση καθώς τις εικόνες συνόδευε αρχικά καταγγελία για προσπάθεια εξευτελισμού και κακοποίησης ενός ταλαιπωρημένου ανθρώπου. Τονιζόταν πως ο 35χρονος αναγκάστηκε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα και κάποιοι του έβαλαν φωτιά για να γελάσουν.

«Έκαναν βλακεία τα παιδιά. Αλλά εντάξει τώρα τι να κάνουμε; Πήρε έκταση το θέμα»

«Αυτός ο άνθρωπος έρχεται εδώ, του δίνουμε παλιοσίδερα, φαγητό, λεφτά, τον βοηθάμε γιατί είναι φτωχός. Έχει 11 παιδιά και γι’ αυτό τον λόγο είχαμε το θάρρος και του κάναμε πλάκα και έγινε αυτό το πράγμα. Το ήξερε ότι θα γίνει αυτό γιατί έλεγε βγάλτε με βίντεο να γελάσουμε γιατί το κάνουμε συχνά».

Όπως λέει ο υπεύθυνος του συνεργείου, η φωτιά προκλήθηκε από ένα σπρέι που βρισκόταν δίπλα στον 35χρονο, χωρίς εκείνος να τραυματιστεί. Ο υπεύθυνος έκανε λόγο για «βλακεία» που κάνανε τα παιδιά: «Και παίζαμε με το σπρέι, έκαναν βλακεία τα παιδιά. Αλλά εντάξει τώρα τι να κάνουμε; Πήρε έκταση το θέμα. (…) Αλλά εντάξει δεν έγινε κάτι, ο άνθρωπος είναι εντάξει, μια χαρά. Ούτε απαιτεί κάτι από εμάς, ούτε τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πήγα να πω τα κάλαντα στο συνεργείο. Ήπια τσίπουρο, γονάτισα, τα ξέρω χρόνια τα παιδιά», είπε ο 35χρονος.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Πάτρας που θα κρίνει από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Πάντως, είναι χρέος της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και τα κίνητρα πίσω από αυτήν, καθώς η ευαλωτότητα των συνανθρώπων μας δεν πρέπει προσφέρεται για κανένα «καλαμπούρι».

Exit mobile version