Γονέας μαθητή μήνυσε την Κεραμέως για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονέας μαθητή μήνυσε την Κεραμέως για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

SHARE THIS

Ο κ. Σταμάτης έχει επίσης αποστείλει από τον Ιούνιο επιστολή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία όπως καταγγέλλει, έμεινε αναπάντητη.

Με φόντο τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γονέας υποψηφίου μηνύει την Υπουργό Παιδείας ενώ ο ίδιος, τον Ι0ύλιο του 2021 είχε καταθέσει εξώδικο ζητώντας την αναστολή της «λαιμητόμου» ελάχιστης βάσης εισαγωγής από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, προειδοποιώντας ότι αν δεν απαντούσε θα προχωρούσε στη μήνυση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον ενημερωτικού ιστοτόπου, τη μήνυση την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ο Παναγιώτης Σταμάτης, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία. Υποστηρίζει ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα έπρεπε να ισχύσει από το έτος 2022 και όχι από το 2021.

Όπως επισημαίνει στη μήνυσή του, ο νόμος 4777/2021 αναφέρει ότι «η ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου και αφορά στις προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του επόμενου σχολικού έτους».

Για τον λόγο αυτό, επισημαίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έπρεπε να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2021-2022, ωστόσο «με τέχνασμα και αντιδεοντολογικό και μη σύννομο, τρόπο η υπουργός Παιδείας, την εφάρμοσε αιφνιδιαστικά το έτος 2020-2021».

Συνεπώς, ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να αποστείλουν αμελλητί τη μήνυση στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να διαχωριστεί η δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο κ. Σταμάτης έχει επίσης αποστείλει από τον Ιούνιο επιστολή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία όπως καταγγέλλει, έμεινε αναπάντητη.

Να σημειωθεί ακόμη, πως ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει εκφράσει την γνώμη ότι «πρέπει να διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι όποιες αλλαγές πρέπει να ρυθμίζονται σε χρόνο ικανώς απέχοντα από την διενέργεια των εξετάσεων και όχι μεσούντος του αντίστοιχου διδακτικού έτους, πολλώ δε μάλλον κατά την λήξη του».

Exit mobile version