Γονείς 16χρονου: “Δε θέλουμε ο Κώστας να γίνει άλλος Αλέξης”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς 16χρονου: “Δε θέλουμε ο Κώστας να γίνει άλλος Αλέξης”

SHARE THIS

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου Ρομ που πυροβολήθηκε και κινδυνεύει η ζωή του, Θεόφιλος Αλεξόπουλος γνωστοποίησε πως η οικογένεια προχωρά σε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Αύριο θα καταθέσουν αύριο οι γονείς του 16χρονου, ενώ για την υγεία του 16χρονου ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι αυτή εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Σε ερώτηση για διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται από Ρομά με αφορμή τον πυροβολισμό του ανήλικου, ο ίδιος σχολίασε την χρονική σύμπτωση του αιματηρού περιστατικού με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν από 14 χρόνια, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε ο Κώστας (σ.σ. 16χρονος) να γίνει άλλος Αλέξης. Θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να ξαναθέσουμε τα ζητήματα των ρομά πάνω στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Exit mobile version