Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική ανάκριση ανήλικων μαθητών εντός του σχολείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική ανάκριση ανήλικων μαθητών εντός του σχολείου

SHARE THIS

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλει ότι ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες ανακρίθηκαν από την αστυνομία μέσα στην τάξη τους.

Την ανάκριση των ανήλικων παιδιών τους από την Αστυνομία ενώ ήταν στο σχολείο, χωρίς την ενημέρωση των γονιών τους, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία ανέδειξε η Πρωτοβουλία  «Μένουμε Ενεργοί», η Ένωση κλήθηκε να παρέμβει αφού μαθητές είχαν ενημερώσει τους γονείς τους πως αστυνομικοί είχαν εισέλθει στο σχολείο τους και έχοντας κλείσει καμιά 30αριά μαθητές/τριες σε μία τάξη, με παρουσία της διευθύντριας προχωρούσαν σε ερωτήσεις και «φιλική συζήτηση» σχετικά με συμβάν που μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που έσπευσαν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου αντίκρυσαν μία αίθουσα με πάνω από 35 άτομα και χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου: «Τρεις αστυνομικοί στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταγγελία:

«Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων ώστε να “ανακρίνουν” ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η “συζήτηση” είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους.»

Όμως, δεν είναι μόνο η ενέργεια των αστυνομικών που γεννά πολλά ερωτηματικά αλλά και η διεύθυνση του σχολείου, που έδωσε άδεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η «ανάκριση» αυτή.

Exit mobile version